Reportatge

Llarga vida al Cambra Romànica

Va néixer amb modèstia i sense gaires ínfules, però en tres edicions ha aconseguit arrelar, tant que al cicle Cambra Romànica, a Canillo, li han sorgit una mena de pares adoptius, l’Associació Amics de la Cambra Romànica, per assegurar-ne la continuïtat.

Llarga vida al Cambra Romànica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cicle viurà la propera tardor la quarta edició. Amb un programa que mantindrà l’essència: concerts de petit format en el marc de les esglésies canillenques i altres béns patrimonials de la parròquia. Que el cicle segueixi viu durant molt de temps, sense dependre dels vaivens que provoquen els canvis de color polític (o simplement de persones), s’encarregarà l’associació, presidida per Clara Pladevall.

Seguirà l’essència, però també se li intentarà donar aire, que agafi volada. Per començar, amb el concurs internacional que ja està convocat i que precisament tanca la setmana vinent. Hi poden participar formacions de cambra d’arreu “perquè l’objectiu és atreure bons músics de l’entorn”, explica Pladevall. Per això hi ha l’ham dels premis en metàl·lic: hi ha 300 euros i diploma per al primer premi i 150 per al segon en la categoria de base (participants nascuts entre el 2007 i el 2001) i un primer premi de 1.500 i un de 750 per a la categoria avançada (intèrprets nascuts abans de l’any 2001). En el cas d’aquesta categoria, els guanyadors també seran els encarregats d’obrir el programa del cicle a la tardor. Un concert remunerat, especifiquen les bases del concurs.

Les audicions tindran lloc els dies 6 i 7 d’abril. Amb coincidència electoral. “Però nosaltres ja ho teníem previst abans i vam optar per no canviar-ho”, explica la presidenta de l’associació. “Serà una jornada de reflexió amb música clàssica”, hi afegeix. En tot cas, confia que no restarà públic perquè considera que anar a votar (amb el pica-pica que s’ofereix) serà perfectament compatible amb el fet de continuar la jornada seguint les audicions.

Per al concurs s’ha implantat un nombre màxim de participants: vuit per categoria. No volen morir d’èxit. I confien que ompliran les places disponibles o es quedaran molt a prop ja en aquesta primera edició.

Pladevall es mostra molt satisfeta d’aquests primers passos que està fent l’associació. Per començar, van ser prop de la vintena els socis que es van inscriure quan va sorgir la idea. Gent, explica, que havia anat coincidint als diferents concerts. Des d’aleshores ja sumen uns quaranta membres. Entre els quals, per descomptat, el conseller (i músic) Cerni Pol: va ser un dels principals impulsors del Cambra Romànica i l’ideòleg, per dir-ho així.

El festival seguirà finançant-se amb una subvenció del comú, uns fons als quals hauran de sumar aportacions d’altres vies. Pladevall confia que es pot desitjar llarga vida al Cambra Romànica.

tracking