música

Aparador de l'electrònica de casa

Nou DJ nacionals s’incorporen a la tercera edició del festival Hibernation, al Pas

Aparador de l'electrònica de casa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou disc-jòqueis del país s’afegeixen al cartell de la tercera edició del festival Hibernation, que se celebrarà entre el 29 i el 31 de març al Pas de la Casa. Un esdeveniment que, amb l’ham de la neu i DJ de nivell internacional

–Henrik Schwarz, Len Faki o Âme– confia a atreure al voltant de 5.000 persones al país en un moment que tradicionalment és de molt baixa ocupació. És un festival bo per al poble i bo per a tot Andorra, defensa Jean-Jacques Carrié, el president d’Iniciativa Publicitària i implicat en l’organització de l’esdeveniment impulsat pel touroperador francès La Noche Voyages.

Carrié calcula que la repercussió econòmica per al Pas és considerable, multiplicant una despesa de 150 euros per cadascun dels 5.000 visitants que voldrien atreure en aquesta tercera edició. Uns bons rèdits per a una inversió que suma uns 200.000 euros en el cartell de DJ, a banda de les despeses de lloguer del pàrquing de les Abelletes i de l’envelat i resta d’equipaments. Un finançament privat i que compta amb la venda de tiquets i paquets turístics per ser sostenible.

Per aconseguir sumar aquests 5.000 visitants s’intensifica la promoció externa del festival, amb accions com les festes prefestival a Barcelona i Tolosa, a banda de les que s’aniran succeint en diferents locals d’Andorra aquestes setmanes. I les relacions amb touroperadors madrilenys, apunta Carrié, que s’han compromès ja a portar públic.

De cara al futur, l’empresari es permet projectar un festival que creixi, amb una vela que es traslladaria al pàrquing del Bullidor, amb molta més cabuda que l’actual emplaçament. Tot i que, matisa, el creixement de l’esdeveniment estarà condicionat pel límit que marca la capacitat d’allotjament del poble.

Tornant al cartell que desplegarà part de l’electrònica que punxen els DJ de casa, despunta en aquesta ocasió la presència de Richy Vuelcom, que serà l’encar-regat d’obrir, divendres, les nits a l’envelat, l’escenari per on passaran els caps de cartell. “Satisfet, tot i que nerviós per la responsabilitat de fer-ho bé a casa”, diu, després d’haver estat involucrat en l’organització de l’esdeveniment, entre altres tasques, assumint la programació artística pel que fa a la selecció dels disc-jòqueis andorrans, una relació que completen Arman, A Double b2b Kurt Heisz, Jim P, Noe Osses b2b Sorribas, Mj Maiova i Santi _Music.

Hi ha prou material al país per anar nodrint el festival? L’encar-regat de la tria considera que sí; de fet, apenes repeteix un nom respecte de l’any passat (Kurt Heisz, tot i que amb una proposta artística diferent). Per als participants, incloent-s’hi a si mateix, suposa “estar en un aparador mundial, una bona empenta per a l’electrònica del país, punxant al costat d’artistes de primer nivell”.

Aparador de l'electrònica de casa

tracking