Música

Les Désaxés, preludi del setè Sax Fest

L’esbojarrat quartet torna a l’escenari del Centre de Congressos, dimecres vinent

Les Désaxés, preludi del setè Sax Fest

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sembla lluny perquè hi ha molt de marro (electoral) pel mig que pot alterar la percepció del temps, però en realitat la setena edició del Sax Fest ja és a les portes: del 13 al 20 d’abril, és a dir, en dos mesos. Per obrir boca, però, hi haurà un avançament: dimecres vinent tornen Les Désaxés, esbojarrat quartet que en el seu pas per la Temporada de teatre el 2014 va fer gaudir el públic de valent. A les nou del vespre al Centre de Congressos de la capital i en un concert que s’emmarca en la Saison Culturelle que organitza l’ambaixada de França. Col·laboradora estable del festival de saxo des de la segona edició, “quan no tothom apostava per una iniciativa com la nostra”, va agrair l’impulsor del projecte, Efrem Roca.

En set edicions, però, la iniciativa que organitza l’Associació de Saxofonistes “ha agafat pes” i enguany aplegarà al país 150 congressistes, ha venut setanta classes magistrals i ha vist tan superades les expectatives de participació al concurs professional que a les 50 places inicialment previstes va haver de sumar-ne una desena més, que de seguida van quedar també cobertes. Situació similar la que es dona amb la competició juvenil: a les vint places ofertes Roca preveu que s’hi hauran d’afegir deu més un cop s’atansi la data de tancament de les inscripcions, tal és la demanda. “El que està passant és que el festival està agafant molt de renom”, considera un satisfet Roca, que comprova així que són més els patrocinadors que s’hi sumen, assegurant la pervivència del festival.

Concerts programats

Encara que a la programació de concerts –la part dedicada al públic en general– se sumarà previsiblement alguna altra proposta, la web del festival ja anuncia bona part del cartell, que convida enguany el Duo Bubreg (saxo i clarinet), integrat per dos músics molt joves que interpretarà obres de Telemann, Stravinsky i Piazzolla, entre d’altres, a la recerca d’una sonoritat molt peculiar. Serà el 13 d’abril, mentre que l’endemà torna un dels habituals del festival, Mariano García, i per al 15 està programat un altre rostre ja habitual, Nacho Gascón. El dia 16 arribarà el torn de l’actuació del guanyador del concurs de l’any passat, Carlos Zaragoza. I tancarà el programa de concerts al Centre de Congressos una actuació que sumarà orquestra i solistes de saxo. A banda, és clar, el Walking Street Festival.

tracking