Música

L'ONCA proposa 'Mendelssohn, viatger sense fronteres'

L'ONCA proposa 'Mendelssohn, viatger sense fronteres'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mendelssohn, les cartes que va escriure a la família de l’any 1830 al 1832, quan intentava integrar-se a la vida parisenca, servirà a l’ONCA per proposar un espectacle que s’endinsa en una qüestió tan vigent com la crisi dels refugiats. Mendelssohn, viatger sense fronteres, s’estrenarà el dia 16 vinent, dissabte, al Consell General, per formar part el dia 20 del cicle que protagonitza l’orquestra nacional a la sala petita del Palau de la Música Catalana sota el títol Fronteres. El programa d’aquest concert és la culminació de la integral de les simfonies del compositor alemany que l’ONCA va iniciar l’any 2017. En aquesta ocasió, en un muntatge amb dramatúrgia de Juamma Casero i la participació de l’actor Josep Julien.

La intervenció de Julien contextualitzarà el perfil biogràfic i psicològic del compositor en la seva condició d’adolescent romàntic i idealista que va patir els problemes de qui intenta buscar-se la vida lluny de casa.

Segons Josep Martínez Reinoso, ideòleg del cicle, “els quatre concerts que integren el cicle Fronteres s’han ideat per homenatjar la singularitat del territori andorrà, evidenciant, per un costat, la riquesa d’hibridació cultural i, per un altre, els conflictes que deriven del fet de viure en ter­ra de frontera. Cada programa descriu un tipus de frontera simbòlica, la qual s’articula al voltant d’una idea musical”.

El cicle Fronteres continuarà al Palau amb el concert titulat Fronteres del terror i de la guerra, dijous 21 de març, dirigit per la violinista Vera Martínez, membre del reconegut Quartet Casals. L’última proposta arribarà dijous 16 de maig amb Músiques, nacions i fronteres, amb l’ONCA liderada per Manfredo Kraemer, col·laborador de Jordi Savall.

tracking