Joves creadors

El festival Ull Nu es desplega i aposta per sortir al carrer

El festival Ull Nu es desplega i aposta per sortir al carrer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Ull Nu de joves creadors ha anat creixent amb paciència i ara, coincidint amb la convocatòria de la setena edició, anuncia un nou pas: els 72.000 euros que li assegura el conveni a renovar amb Cultura i el comú d’Andorra la Vella (aportats a parts iguals i depenent, és clar, de l’aprovació del pressupost en el cas de la part del ministeri) donen aire als organitzadors per animar-se a ampliar el radi d’acció i, a banda de mantenir les sessions de projeccions i el concurs, obrir-se a nous públics i nous llenguatges, expandint-se amb activitats al carrer.

Aquesta sortida al carrer –els del centre històric de la capital, amb el suport del comerç de la zona– serà factible perquè el certamen canvia les dates i es trasllada al maig, del 22 al 26. “Pensem que fer-ho en temporada baixa també ens pot ajudar a trobar patrocinadors, nous col·laboradors”, argumenta Hèctor Mas, director del festival. A banda que el bon temps propiciarà, confia, la participació d’un públic familiar que s’atansi a les activitats.

De moment el programa s’ha de concretar. “Però del que es tracta és de donar cabuda a diferents formes d’expressió, d’entendre l’audiovisual d’una manera més àmplia”, proposa Mas. Així, la idea és que hi hagi més propostes “de caire més artístic, conceptual”, o propostes molt vistoses, com ara els mappings a les façanes. També preveuen entrar en nous espais: es traslladen al Teatre Comunal i plantejaran propostes que retornarien la vida a la galeria Pilar Riberaygua, que des de fa ja bastants mesos sembla fora de combat.

De moment, el que han fet és obrir el termini per presentar treballs: fins al 17 d’abril. Les bases no canvien: menors de 35 anys d’un territori pirinenc entès d’una manera molt extensa: de Barcelona al País Basc i el sud de França. Tampoc hi ha canvis en els premis que s’atorgaran, encara que s’hi afegeix un jurat juvenil, paral·lel al professional.

tracking