Cultura

La vida d'Isabelle Sandy al país en la nova mostra de l'Artalroc

L'exposició sobre la trajectòria de l'escriptora i periodista de l'Arieja s'ha inaugurat aquesta tarda i estarà disponible fins el pròxim 31 de març

Una fotografia d'Isabelle Sandy, quan era joveC.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La història de l'escriptora i periodista de l'Arieja, Isabelle Sandy, es pot conèixer des d'avui fins al pròxim 31 de març a la sala Artalroc d'Escaldes-Engordany. La mostra exposa la passió de Sandy pel Principat i la seva vida al país. Sandy va destacar per les seves obres inspirades en Andorra, una d'elles; 'Andorra ou les hommes d'arain', fins i tot va ser traslladada a la gran pantalla i va resultar un èxit en taquilla. L'exposició, que s'ha inaugurat aquesta tarda, recull una sèrie de fotografies de l'autora i de l'època, així com els manuscrits i diversos exemplars de la seva obra. A la mostra s'exposen més de 85 documents, reproduccions fotogràfiques i objectes que simulen el context en què l'autora va viure al país.

Gran part del material exposat ha estat cedit per Jean-Claude Chevalier, doctor en literatura i civilització francesa i especialista en Sandy i professor de la Universitat d'Andorra. Sandy és autora de 53 obres, a més d'una desena d'obres manuscrites que es conserven i que mai no van ser portades als editors. L'escriptora va conrear diversos gèneres literaris: poesia, reportatges periodístics, novel·la, teatre i contes.

tracking