TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Obituari

Mor als 53 anys el fotògraf Pep Aguareles

Va traspassar sobtadament ahir a primera hora de la tarda a casa seva, per causes naturals

Mor Pep Aguareles, fotògraf i cap de l'Escola d'art d'Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pep Aguareles, fotògraf i docent de llarga trajectòria i actual cap de l’Escola d’art d’Andorra la Vella, va morir ahir de manera sobtada, als 53 anys, i segons les primeres informacions, mentre era a casa seva, on hauria sofert una aturada cardíaca, cap al migdia. La notícia, que es va començar a difondre a primera hora de la tarda, va consternar l’àmbit cultural, amb els companys del Centre Cultural La Llacuna, personal del comú i col·legues de professió, incapaços d’assumir la notícia. Aguareles estava casat amb la també professora del centre Neus Molas i tenia un fill.

Aguareles, nascut a Andorra la Vella el 1965, va iniciar els estudis de fotografia a l'Institut d’estudis fotogràfics de la Generalitat de Catalunya, segons consta al currículum del personal de l’Escola. Al curs 1988-1989 va completar els estudis en la branca de fotografia publicitària, a IDEP, al mateix temps que va adquirir experiència en dos estudis professionals de Barcelona: el de Jordi Morgades de fotografia publicitària primer i, després, a l'estudi de moda de Jordi Blancafort.

Des del 1992

Es va incorporar com a fotògraf oficial del Govern, a partir del 1989 i el 1992 entraria a formar part de l’equip docent de l’Escola d’art del comú, que actualment dirigia.

En l’àmbit creatiu, va protagonitzar una desena d’exposicions individuals a sales de França, Espanya i, per descomptat, Andorra –entre les últimes, la que va presentar a la galeria Pilar Riberaygua, una instal·lació de fotografies acompanyades per la música del jove Lluís Casahuga–, a banda de 16 de col·lectives en diferents països; Cuba, Croàcia, Japó, Argentina, Grècia o Holanda. Entre els treballs més recents figura la col·laboració que va posar en marxa com a part del col·lectiu F4 –amb Lluís Cashuga, Robert Verdaguer i Josep Otero– per elaborar una exposició i llibre centrat en els retrats dels músics del país. RetratsmusicsAndorra es va presentar ara fa un any a la sala d’exposicions del Govern, ArtalRoc.

Precisament la música era una de les passions d’Aguareles, que s’havia convertit en el retratista oficial del SaxFest, el festival de saxo que des de fa ja cinc edicions organitza Efrem Roca. Tot i que no es limitava a la part fotogràfica: també era alumne de les classes de Roca des de fa uns anys i s’havia enrolat en alguna de les formacions musicals que aquest havia posat en marxa.

Interessat pels nous formats

–com per totes les disciplines artístiques–, va participar en dos projectes de videoart i va ser coautor de quatre llibres de fotografia. A banda, segons recorda el currículum oficial, va obtenir el segon lloc al Kodak Award d'Amsterdam (1992), premi a la millor col·lecció de fotos Off en el certamen Visa pour l’Image a Perpinyà (2006) i primer premi a la Nit de les arts (1996).

tracking