x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Què fem?

La figura humana, segons Jordi Rollán

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país
La figura humana, segons Jordi Rollán

La figura humana, segons Jordi Rollán

La figura humana, segons Jordi Rollán

Actualitzada 16/01/2019 a les 07:34
LA PROPOSTA DEL DIA:

-'LA FIGURA HUMANA, SEGONS jORDI ROLLÁN'
El pintor Jordi Rollán mostra novament els llenços característics del seu llenguatge pictòric cubista i la seva particular visió de l’univers. Reverencia la figura humana, en especial la femenina, així com la natura i el Mediterrani, temes que són evocats en les 34 teles que s’hi exhibeixen, creades específicament per a l’entorn on s’exhibeixen. Rollán observa el món a través del prisma de la llum i la bellesa, aconseguint un equilibri cromàtic de forma i de fons, en un conjunt visualment harmoniós.

Vallmedic Visión Andorra
Av. Nacions Unides, 17.

Escaldes-Engordany.

EXPOSICIONS:

-'PHILIPPE SHANGTI EXPOSA A CALDEA'
Caldea inaugura l’exposició Art is my hope, de Philippe Shangti, que serà representant d’Andorra a la propera Biennal de Venècia. Entre univers pop i missatges transgressors, l’artista mai no ha deixat de denunciar els vicis de la nostra societat amb un toc d’humor, provocació i glamur. Gràcies a una estètica que duu fins a l’extrem, el leitmotiv de Shangti és sensibilitzar la gent sobre temes seriosos, de vegades violents. D'aquesta manera, aconsegueix fer del seu art una lluita contra les drogues, l'alcoholisme, la prostitució i la contaminació.

Caldea. Fins al mes d’abril.
Escaldes-Engordany.


-'LA MODA DELS SEIXANTA, AL CAEE'

La moda dels anys 60, de l’entusiasme a la realitat explora la moda femenina dels anys seixanta del segle XX, des del New look de Christian Dior fins a l’ús de nous materials –com el metall– per part de Paco Rabanne, el futurisme de Courrèges i l’exuberància d’Yves Saint Laurent. Tots ells van produir una moda innovadora, anàrquica i antisistema. A part dels dissenys, l’exposició inclou grans creadors de la moda com Balenciaga, Givenchy, Nina Ricci o Pier­re Cardin.
CAEE
Escaldes-Engordany. Horaris: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Fins al 2 de febrer.

-'FEMINA, FEMINAE'
Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay és la tercera exposició de l’equipament escaldenc, un conjunt de 28 obres que per primer cop incorpora l’escultura, amb dues peces de Matisse i Clarà. La mostra explora la figura femenina i com ha inspirat els artistes al llarg del temps. Inclou obres com Gran portuguesa, de Robert Delaunay, o Les banyistes, que Max Pechstein va pintar en una etapa crucial de la seva carrera. També hi figura alguna de les molt escasses obres per les quals les dones artistes han rebut reconeixement a la història de l’art, com és el cas de Pastora nua ajaguda, de Berthe Morisot.
Museu Carmen Thyssen Andorra
Escaldes-Engordany.
Horaris: de dimarts a dissabte de les 10 a les 19 hores. Diumenge, de 10 a 14 hores.
Fins al setembre del 2019,

-'EL TESTAMENT DE POMPEU FABRA'
La nova escenografia instal·lada al vestíbul i l’entrada de l’edifici administratiu del Govern exposa íntegrament el testament que el lingüista i gramàtic Pompeu Fabra va rubricar amb el notari episcopal Rossend Jordana, a Sant Julià de Lòria, el 27 de novembre del 1947, uns mesos abans de la seva mort, el 25 de desembre del 1948, per tal que el document que recollia les seves últimes voluntats pogués estar redactat en llengua catalana. S’exhibeix en públic per primer cop. Es tracta d’una còpia escanejada del document original, de molt alta densitat, que reprodueix fins i tot els accidents del paper, per la qual cosa tant el valor documental com el sentimental del text romanen gairebé intactes. Aquesta exposició s’emmarca en una doble commemoració al voltant de la figura i l’obra de Pompeu Fabra: la celebració dels 150 anys del seu naixement i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. A banda del testament, l’escenografia també exposa dos exemplars de la primera i de la segona edició del diccionari de Pompeu Fabra, prestats pel col·leccionista Robert Basart.
Vestíbul de l’edifici administratiu del Govern
Andorra la Vella.

-'#SOM BIODIVERSITAT'
Exposició organitzada pel Museu del Tabac i el ministeri de Medi Ambient i patrocinada per la Fundació Julià Reig. S’emmarca en la celebració del 25è aniversari del Conveni sobre la diversitat biològica. El recorregut tracta de manera molt visual en què consisteix la biodiversitat, amb exemples del planeta però també d’Andorra. .
Museu del Tabac
C/ Doctor Palau, 17.
Sant Julià de Lòria. Tel.: 741 545. Horaris: de dimarts a divendres, de les 9 a les 18.30 hores. Dissabte, de les 10 a les 20 hores. Diumenge, de les 10 a les 14.30 hores.
Fins al 20 de gener.

-'JORDI ROLLÁN'
El pintor Jordi Rollán mostra novament els llenços característics del seu llenguatge pictòric cubista i la seva particular visió de l’univers. Reverencia la figura humana, en especial la femenina, així com la natura i el Mediterrani, temes que són evocats en les 34 teles que s’hi exhibeixen, creades específicament per a l’entorn on s’exhibeixen. Rollán observa el món a través del prisma de la llum i la bellesa, i aconsegueix un equilibri cromàtic de forma i de fons, en un conjunt visualment armoniós.
Vallmedic Visión Andorra
Av. Nacions Unides, 17
AD 700 Escaldes-Engordany

-'MORTADEL·LO I FILEMÓ, A LES FONTETES'
Els mítics personatges d’Ibáñez han complert 60 anys. Des d’aquella primera aparició el 1958, a la revista Pulgarcito, s’han publicat infinitat d’àlbums, sèries de televisió, videojocs, pel·lícules i fins i tot un musical sobre els famosos detectius. Mortadel·lo i Filemó han traspassat les fronteres de les vinyetes i ja s’han convertit en icones populars per a diverses generacions.
Museu La Massana Còmic
Plaça de les Fontetes.
La Massana.
Horaris: de dimarts a divendres de 15 h a 18 h. Dissabte de 15 h a 19 h.
Fins al 19 de gener de 2019.

-'ÇA CHAUFEE POUR LA PLANÈTE'
L’exposició recull una trentena de dibuixos –seleccionats d’entre els que van aparèixer al llibre homònim publicat per Gallimard– sortits dels llapis d’autors d’arreu –164, de 64 països, integren l’associació Cartooning for Peace– i que suposen un crit d’alerta sobre el dany que l’home infligeix al planeta. La mostra recull aportacions de Tignous, col·laborador de Charlie Hebdo assassinat en l’atemptat. D’ell és el panda que barra el pas valentment a les trituradores d’arbres que desforesten el seu hàbitat, referència a la icònica imatge a la plaça de Tiananmen. L’exposició recorre els diversos problemes derivats. El de l’agricultura és eix d’una de les vinyetes signades pel suís Mix & Remix: en un camp erm només creix un arbre i el pagès explica: “És per penjar-me.” També, per descomptat, apareixen les referències als perills que atenallen la biodiversitat: el mexicà Boligán proposa un elefant que emana un fum molt negre de la trompa o el suec Riber un os que intenta surar sobre el mínim fragment de gel que li queda cobert el cap amb un barret de ressonàncies més aviat tropicals, com el clima polar
MW Museu de l’Electricitat
Encamp.
Fins al 31 de juliol.
 
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts