Propostes

'Ça chauffe pour la planète', al Museu de l'Electricitat

'Ça chauffe pour la planète', al Museu de l'Electricitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La problemàtica mediambiental, però tractada des d’un punt de vista particular, la que ofereixen una trentena de dibuixants de premsa d’arreu, és l’eix de l’exposició que l’MW Museu de l’Electricitat acull fins al juliol, Ça chauffe pour la planète, organitzada des de l’ambaixada de França, que la inclou a la seva Saison Culturelle. La mostra inclou dibuixos extrets d’un llibre editat per l’associació Cartooning for Peace, presidida pel francès Plantu, dibuixant de Le Monde, que aquesta tarda impartirà una conferència, a partir de les set, a les sales de cine d’Illa Carlemany.

L’associació va ser creada el 2006, per iniciativa de Kofi Annan, premi Nobel de la Pau i antic secretari general de Nacions Unides, i de Plantu. Cartooning for Peace s’ha convertit en una xarxa internacional de dibuixants de premsa compromesos a promoure valors com el respecte als drets humans i, com queda palès en el cas de l’exposició que arriba a Andorra, fer un crit d’alerta pel que fa als problemes mediambientals que amenacen l’equilibri del planeta i la vida a la Terra.

Per aconseguir-ho, van posar en marxa una col·lecció de llibres que edita Gallimard i que en cada ocasió explora una qüestió d’actualitat a través d’una seixantena de dibuixos.

tracking