Música

L'ONCA obre el cicle barceloní el 27 amb el Cor de Cambra del Palau, dirigits per Xavier Puig

L'ONCA obre el cicle barceloní el 27 amb el Cor de Cambra del Palau, dirigits per Xavier Puig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ONCA obre el dia 27 el cicle que protagonitza al Palau de la Música Catalana amb el concert Rituals, fronteres espirituals, en què compartirà escenari amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, agrupació dirigida per Xavier Puig. Amb aquesta proposta, que s’estrenarà al festival Ordino Clàssic just el dia anterior, les dues formacions inauguraran els seus respectius cicles de l’any 2019, un concert que tindrà lloc a l’emblemàtica sala de concerts del Palau. El programa inclourà obres sacres de J. S. Bach, però també obres pietoses de compositors del segle XX, com P. Glass i A. Pärt.

El segon concert del cicle, Mendelssohn, viatger sense fronteres, se celebrarà dijous 21 de febrer i serà la culminació de la integral de simfonies de Mendelssohn que l’ONCA va iniciar l’any 2017. La formació serà dirigida per Gerard Claret i inclourà un narrador que contextualitzarà les dificultats d’ésser un artista emigrat.

La tercera cita, Fronteres del ter­ror i de la guerra, se celebrarà dijous 21 de març i serà dirigida per la violinista Vera Martínez, membre del reconegut Quartet Casals. El programa se centrarà en obres vinculades als diferents episodis de guerra que van sacsejar Europa a principi del segle XX, obres escrites per E. Elgar, A. Webern i D. Xostakóvitx.

El cicle a l’escenari barceloní es clourà dijous 16 de maig amb Músiques, nacions i fronteres. En aquest cas, l’orquestra nacional d’Andorra estarà liderada per Manfredo Kraemer, violinista expert en música antiga i concertino habitual de les formacions orquestrals dirigides per Jordi Savall. El programa estarà format per obres de M. Locke, J. F. Rebel, A. Vivaldi i G. P. Telemann, que evidencien diferents processos d’hibridació cultural a través de la música.

tracking