TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

L'esquí a Andorra des del 1924, en una exposició en línia

L'esquí a Andorra des del 1924, en una exposició en línia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Arxiu Nacional publica en línia el catàleg L’esquí: de mitjà de transport a activitat de lleure (Andorra, 1924-1965), que recull en fotografies com va anar canviant la visió i usos del que durant un temps havia estat un mitjà per desplaçar-se per les muntanyes nevades, des dels primers esquís utilitzats al país, els del carter de Soldeu, Miquel Farré Casal –àlies Canaro–, que es va comprar uns esquís el 1924 –en aquell cas unes fustes de freixe–, després que en un dels seus viatges al poble francès de Porta veiés que els seus col·legues francesos els feien servir. Tot i que no hi ha cap imatge que documenti aquesta primera incursió dels esquís al país, l’Arxiu sí que té instantànies d’homes traginant fardos pel port d’Envalira en les dures condicions de l’hivern.

L’exposició virtual es desplega en quatre àrees temàtiques: l’esquí com a mitjà de transport, les incursions dels excursionistes des dels anys trenta, els inicis de l’esquí com activitat de lleure i esportiva, i l’impacte socioeconòmic que se’n va derivar.

tracking