Literatura

David Gálvez guanya el Premi de narrativa fantàstica i de terror

El guanyador del 9è Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror d'Encamp, David Gálvez.M.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la seva obra 'Areny amb cap de gos', David Gálvez s'ha proclamat guanyador del 9è Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror. Organitzat pel departament de Cultura del comú d'Encamp, l'entrega de premis ha tingut lloc aquest vespre a la biblioteca comunal. Superant sensiblement la participació registrada en la passada edició, la xifra d'enguany s'ha situat en 89 persones mitjançant 38 relats en la categoria d'adults (a partir dels 17 anys), 48 presentats dins la categoria de joves (entre els 12 i els 16 anys) i tres pel que fa a la categoria d'infants (de 6 a 11 anys).

Un dels aspectes més destacats d'aquesta edició ha estat la qualitat de les obres presentades. La portaveu del jurat, Núria Rubio, ha assenyalat la dificultat que han patit en la tria pel primer i segon lloc de la categoria d'adults. 'La carn vol carn' ha estat l'escrit que ha quedat en segona posició, mentre que 'Victor Frank Stein' ha guanyat el tercer premi. Tot i això, un dels elements distintius d'aquest concurs de narrativa ha estat la votació popular, un fet que permet compartir l'esforç creatiu dels seus participants amb la ciutadania. Els guanyadors d'aquesta categoria han obtingut un xec per valor de 600 euros per al primer, i un segon i tercer de 350 i 200 euros respectivament.

Quant a la categoria de joves, la primera posició ha estat per la narració de Roc Tarruell '404 Error not found', 'Kaliria' ha quedat en segon lloc mentre que 'Non sempre ea sunt quae videntur' ha aconseguit fer-se amb la tercera posició. En aquest cas, Tarruell ha adquirit un xec per valor de 350 euros, mentre que el segon i el tercer han guanyat la quantitat de 250 i 100 euros.

En relació a la categoria d'infants, l'escrit de Zoe Fernández 'La nena del llac' ha quedat en primera posició. Pel que fa al segon i al tercer, els treballs guanyadors han estat 'El món de la Tropufpeta i la Galàxia Fautumentària' i 'La màgia negra del malèfic'. Els guanyadors, en aquest cas, han estat obsequiats amb un lot de llibres.

tracking