x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Què fem?

Nova edició del 'Pessebre vivent'

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país
Nova edició del 'Pessebre vivent'

Nova edició del 'Pessebre vivent'

Nova edició del 'Pessebre vivent'

Actualitzada 15/12/2018 a les 07:18
LA PROPOSTA DEL DIA:

'NOVA EDICIÓ DEL 'PESSEBRE VIVENT''
Un projecte que va renéixer amb la voluntat de retre homenatge al pioner dels pessebres, Esteve Albert, als seus creadors i a tots els ciutadans i ciutadanes que van fer possible aquesta representació durant els anys a la parròquia d’Escaldes-Engordany. El Pessebre vivent compta amb la participació de més d’un centenar d’actors i actrius amateurs, figurants, comerciants i associacions culturals molt arrelades a Escaldes-Engordany, com ara l’Esbart Santa Anna. Aquest és el segon any que la direcció artística és a càrrec d’Ester Nadal i Boris Cartes, i l’encarregat de musicar les representacions és Lluís Cartes.


INFANTIL:


-'ESCAPE ROOM'

Escape Room al Museu del Tabac. Els assistents viatjaran a l’Andorra del passat, a l’any 1918, i es trobaran amb la Pura i la Cali, dues cigarreres que busquen la manera d’exterminar la plaga del cogollero del tabac, un lepidòpter que està acabant amb la plantació de tot Andorra.
Museu del Tabac (11 hores)

Sant Julià de Lòria.

-'NADAL AL THYSSEN'
Els nens gaudiran d’un contacontes inspirat en la temàtica del Nadal, i posteriorment podran realitzar un taller on deixaran volar la imaginació per crear els seus propis elements decoratius de l’arbre de Nadal, amb materials diferents com els taps de suro, les pinces i les pinyes. A la sala EduCarmenThyssen, ambientada per a l’ocasió (música i decorat), presentaran el protagonista de la història, un contacontes que amb l’ajuda de la pantalla interactiva presentarà una història de Nadal a partir de la qual els nens podran participar. Acabada la història, a la sala es realitzarà el taller de manualitats. Per a nens més grans de quatre anys.

Museu Carmen Thyssen Andorra (16.30 i 17.30 hores)
Escaldes-Engordany.



EXPOSICIONS

-'FEMINA FEMINAE'
Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay és la tercera exposició de l’equipament escaldenc, un conjunt de 28 obres que per primer cop incorpora l’escultura, amb dues peces de Matisse i Clarà. La mostra explora la figura femenina i com ha inspirat els artistes al llarg del temps. Inclou obres com Gran portuguesa, de Robert Delaunay, o Les banyistes, que Max Pechstein va pintar en una etapa crucial de la seva carrera. També hi figura alguna de les molt escasses obres per les quals les dones artistes han rebut reconeixement en la història de l’art, com és el cas de Pastora nua ajaguda, de Berthe Morisot. El recorregut inclou teles on s’aprecien ambients, com el de la Belle Époque parisenca, a través dels traços de Jean Béraud a Modista als Camps Elisis. També treballs més introspectius. La sala desplega noms com els de Conrad Felixmüller, Wilfredo Lam o Julian Opie, que plasmen el vessant més íntimista de la figura femenina. I visions de l’art pop, de Richard Lindner a Tom Wesselmann.
Museu Carmen Thyssen Andorra
Escaldes-Engordany. Horaris: de dimarts a dissabte de les 10 a les 19 hores. Diumenge, de 10 a 14 hores.
Fins al setembre del 2019,

-'60 ANYS DE MORTADELO I FILEMÓN'
Els mítics personatges d’Ibáñez han complert 60 anys. Des d’aquella primera aparició el 1958, a la revista Pulgarcito, s’han publicat infinitat d’àlbums, sèries de televisió, videojocs, pel·lícules i fins i tot un musical sobre els famosos detectius. Mortadel·lo i Filemó han traspassat les fronteres de les vinyetes i ja s’han convertit en icones populars, a bastament conegudes per diferents generacions de lectors. En aquesta exposició s’exhibeixen diferents originals de l’autor així com una sèrie de panells explicatius de la gènesi de la sèrie.
Museu La Massana Còmic
Plaça de les Fontetes.
De dimarts a divendres de 15 h a 18 h. Dissabte de 15 h a 19 h.
Fins al 19 de gener del 2019.

-'JORDI ROLLÁN'
El pintor Jordi Rollán mostra novament els llenços característics del seu llenguatge pictòric cubista i la seva particular visió de l’univers. Reverencia la figura humana, en especial la femenina, així com la natura i el Mediterrani, temes que són evocats a les 34 teles que s’hi exhibeixen, creades específicament per a l’entorn on s’exhibeixen.
Vallmedic Visión Andorra
Av. Nacions Unides, 17.
AD700 Escaldes-Engordany.

-'VIDES DE MUNTANYA'
Vides de muntanya és un recor­regut en fotografies de Natàlia Montané i textos d’Isabel de la Parte que desplega el dia a dia a les explotacions ramaderes d’alta muntanya que perviuen al país.
Sala d’exposicions del comú d’Encamp
Encamp.
Horaris: de dilluns a dijous de 8 a 17 hores, i els divendres de 8 a 15 hores.
Fins a l’11 de gener.

-'LA MODA DELS ANYS 60'
La moda dels anys 60, de l’entusiasme a la realitat explora la moda femenina dels anys seixanta del segle XX, des del New look de Christian Dior, l’ús de nous materials –com el metall– per part de Paco Rabanne, el futurisme de Courrèges i l’exuberància d’Yves Saint Laurent. Tots ells van produir una moda innovadora, anàrquica i antisistema. A part dels seus dissenys, l’exposició inclou grans creadors de la moda com Balenciaga, Givenchy, Nina Ricci o Pier­re Cardin.
CAEE
Escaldes-Engordany. Horaris: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Diumenge de les 9.30 a les 13.30 h. Fins al 2 de febrer.

-'JAPÓ L'EMPRENTA DE L'AIGUA'
Amb motiu del 25è aniversari de l’establiment de les relacions diplomàtiques entre Andor­ra i França, el Govern d’Andorra i el Museu Nacional d’Arts Asiàtiques - Guimet presenten una exposició inèdita i produïda especialment per a l’ocasió. Es tracta d’una mostra representativa de les fotografies que van fer al Japó, durant la segona meitat del segle XIX, tant fotògrafs japonesos (Kusakabe Kimbei, Uchida Kuichi, T. Enami, etcètera) com occidentals (Felice Beato, Baró Raimund von Stillfried o David Welsh Studio). Un moment –final del shogunat i l’inici de l’era Meiji– que fer fotografies a la natura no era una tasca senzilla, ja que la major part del país estava tancat als occidentals i eren necessaris permisos per endinsar-s’hi. Dividida en cinc àmbits diferents (cascades, rius, llacs, litorals i catàstrofes), aquesta mostra descobreix l’aigua en tota la seva magnitud a través d’imatges precioses.
Art al Roc (antic CIAM)
Av. Carlemany, 8.
Horaris: de dimarts a la tarda a divendres d'11 a 14 h i de 15.30 a 20 h. Dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 20 h. Diumenge de 10 a 14 h. Tancat diumenge a la tarda, dilluns tot el dia i dimarts al matí.
Escaldes-Engordany.
Fins al 13 de gener.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts