Biodiversitat al Museu del Tabac

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país

Biodiversitat al Museu del Tabac

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

LA PROPOSTA DEL DIA:

-'BIODIVERSITAT AL MUSEU DEL TABAC'

Exposició organitzada pel Museu del Tabac i el ministeri de Medi Ambient i patrocinada per la Fundació Julià Reig. S’emmarca en la celebració dels 25 anys del conveni sobre la diversitat biològica. El recorregut tracta de manera molt visual en què consisteix la biodiversitat, amb exemples del planeta però també centrats en el territori andorrà.

Museu del Tabac

C/ Doctor Palau, 17.

Sant Julià de Lòria. Tel.: 741 545. Horaris: de dimarts a divendres, de les 9 a les 18.30 hores. Dissabte, de les 10 a les 20 hores. Diumenge, de les 10 a les 14.30 hores.

Fins al 20 de gener.

LLIBRES

-'ANDORRA LITERÀRIA'

Presentació del llibre Andorra literària. Rutes de novel·la, de Roser Porta i Tony Lara, amb la participació de Manel Gibert, David Gálvez, Iñaki Rubio, Txema Díaz-Torrent, Pilar Rabassa, Albert Villaró, Joan Peruga, Antoni Morell, Arnau Orobitg i Mònica Sànchez Codina.

Centre cultural la Llacuna

(19.30 hores)

Andorra la Vella.

MÚSICA

-'ARQUITECTURA'

L’Escola de Teatre Musical d’Encamp, encapçalada per la professora Marta Mas, organitza l’espectacle Aprenentatge, en què les 18 alumnes de l’escola mostraran les habilitats apreses durant el primer trimestre de curs. Aprenentatge és una obra musical en què les alumnes s’aniran coneixent una mica més fent-se preguntes entre si, de manera divertida, mentre canten i ballen.

La Valireta (18 hores)

Encamp.

EXPOSICIONS

-'FEMINA FEMINAE'

Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay és la tercera exposició de l’equipament escaldenc, un conjunt de 28 obres que per primer cop incorpora l’escultura, amb dues peces de Matisse i Clarà. La mostra explora la figura femenina i com ha inspirat els artistes al llarg del temps. Inclou obres com Gran portuguesa, de Robert Delaunay, o Les banyistes, que Max Pechstein va pintar en una etapa crucial de la seva carrera. També hi figura alguna de les molt escasses obres per les quals les dones artistes han rebut reconeixement en la història de l’art, com és el cas de Pastora nua ajaguda, de Berthe Morisot. El recorregut inclou teles on s’aprecien ambients, com el de la Belle Époque parisenca, a través dels traços de Jean Béraud a Modista als Camps Elisis. També treballs més introspectius. La sala desplega noms com els de Conrad Felixmüller, Wilfredo Lam o Julian Opie, que plasmen el vessant més íntimista de la figura femenina. I visions de l’art pop, de Richard Lindner a Tom Wesselmann.

Museu Carmen Thyssen Andorra

Escaldes-Engordany. Horaris: de dimarts a dissabte de les 10 a les 19 hores. Diumenge, de 10 a 14 hores.

Fins al setembre del 2019,

-'60 ANYS DE MORTADELO I FILEMÓN'

Els mítics personatges d’Ibáñez han complert 60 anys. Des d’aquella primera aparició el 1958, a la revista Pulgarcito, s’han publicat infinitat d’àlbums, sèries de televisió, videojocs, pel·lícules i fins i tot un musical sobre els famosos detectius. Mortadel·lo i Filemó han traspassat les fronteres de les vinyetes i ja s’han convertit en icones populars, a bastament conegudes per diferents generacions de lectors. En aquesta exposició s’exhibeixen diferents originals de l’autor així com una sèrie de panells explicatius de la gènesi de la sèrie.

Museu La Massana Còmic

Plaça de les Fontetes.

De dimarts a divendres de 15 h a 18 h. Dissabte de 15 h a 19 h.

Fins al 19 de gener del 2019.

tracking