El Madriu, des del Japó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els japonesos semblen els més interessats en la vall del Madriu-Perafita-Claror. Si més no, són els que amb més assiduïtat fan consultes a la Wikipedia sobre el paisatge cultural: 3.046 l’any passat i 3.306 l’anterior. Són dades de l’estadística d’equipaments i recursos culturals realitzada pel Govern, que detalla que al llarg de l’exercici passat es van fer 20.470 consultes sobre el bé, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2004. De 20.928 havia estat el total el 2016.

L’estudi recull visualitzacions de les pàgines de Wikipedia i les compara amb la resta de paisatges culturals, 102, protegits per la Unesco: en aquest sentit la vall andorrana se situa en el lloc 72 per les consultes realitzades. Detallat per llengües, després de la japonesa, l’anglès i el castellà han estat les dues amb més consultes: 2.532 i 2.255, respectivament. En català, 1.125.

El recull estadístic inclou altres aspectes sobre usos i consums culturals. Per exemple, el de les activitats culturals realitzades a través d’Internet, que detalla que el 83 per cent dels usuaris connectats des d’Andorra van llegir notícies a diaris o revistes, mentre que el 75% van visualitzar vídeos, i el 73, escoltat la ràdio en línia.

tracking