LITERATURA

Maria Delgado, Artur Guerra i Christer Laurén guanyen els premis Ramon Llull

L'acte d'entrega dels guardons de la setena edició del certamen s'ha celebrat a l'Auditori Nacional, a Ordino

Maria Delgado, Artur gGuerra i Christer Laurén guanyen els premis Ramon LlullSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Ramon Llull ha entregat aquest matí els premis a l'acadèmica Maria Degaldo, el traductor Artur Guerra i el lingüista finés Christer Laurén. Els guardons, que s'han atorgat a l'Auditori Nacional, es destinen a recòneixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i cultura catalanes.

L'acadèmica, curadora, crítica i traductora Maria Delgado ha estat guardonada amb el premi Ramon Llull a la Promoció Internacional de la Creació Catalana, pel seu treball transversal en el món acadèmic i de promoció d'autors catalans en festivals de teatre i cinema al Regne Unit. Delgado, que fa 20 anys que escriu sobre el teatre català, veu a Núria Espert com una inspiració.

Pel que fa al premi Ramon Llull de Traducció Literària, el guardonat ha estat Artur Guerra per la feina feta en el segon volum de 'Tirant lo Blanc' en portuguès . Guerra va viure als anys 60 i 70 a València, on es va "enamorar" del català.

El premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística, el més antic dels tres, ha estat pel lingüista Christer Laurén, amb motiu de la seva contribució continuada a l'estudi i a la implementació de la immersió lingüística. Laurén no ha pogut recollir el premi per motius de salut, però ha estat el seu col·lega, el professor de la Universitat de Barcelona Joaquim Arnau, qui ha explicat com el lingüista finlandès va quedar bocabadat als anys 80 en veure com els infants castellanoparlants de parvularis seguien la classe en català, demostrant que la immersió lingüística és un instrument eficaç per a l'aprenentatge d'una segona llengua.

tracking