Del desig d’allunyar-se del record de la guerra a la carrera espacial, de la difusió de la píndola anticonceptiva al ‘flower power’. La moda reflecteix la història, el canvi i la psicologia de la societat. Això explora ‘La moda dels anys 60’, al Centre d’Art escaldenc.
El comú dels mortals probablement no tindrà una altra oportunitat com aquesta –excepte fent el lèche-vitrines que diuen gràficament els francesos– d’estar a tan pocs centímetres d’un Chanel, un Balenciaga, un Dior, un Givenchy. El CAEE exposa fins al febrer una col·lecció per fer somiar, part del fons ingent d’Enrico Quinto i Paolo Tinarelli: han atresorat 6.000 peces, entre vestits, accessoris i una biblioteca amb centenars de volums dedicats a la moda, un dels tres arxius més complets existents actualment.
Pertegaz i Givenchy –amb un model que bé podria haver lluït Audrey Hepburn– donen la benvinguda al recorregut, amb Dior al
El que hi hagi exposicions i Museus dedicats a mostrar objectes de disseny no els converteixen en art, i menys en cultura. Es pot comparar els dissenyadors d'alta costura com a artesans, però mai com a artistes, perquè desenvolupen un procés creatiu que està supeditat a la indústria, a la producció en massa, al comerç, a l'ús, als béns i serveis, això no és art ni cultura.
Respondre