x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Què fem?

Sergio Dalma, al Prat del Roure

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país
Sergio Dalma, al Prat del Roure

Sergio Dalma, al Prat del Roure

Sergio Dalma, al Prat del Roure

Actualitzada 15/11/2018 a les 07:22
LA PROPOSTA DEL DIA:

-'SERGIO DALMA, AL PRAT DEL ROURE'
Sergio Dalma retorna a l’univers italià amb el tercer episodi de Vía Dalma, un recull dels grans èxits de melòdics de la música italiana. El cantant sabadellenc, que ja va presentar el primer disc de la trilogia a l’escenari escaldenc el 2011, torna amb aquesta nova entrega, que inclou temes d’autors com Domenico Modugno amb Ricchi e Poveri o Nicola di Bari. A banda, farà un recorregut per les cançons incloses en els discos anteriors, així com per les que integren el seu repertori propi, incloent-hi èxits ineludibles, com Bailar pegados.

Prat del Roure (21.30 hores)
Escaldes-Engordany.


LLETRES:


-'OPERACIÓN BUCÉFALO'

Presentació del llibre Operación Bucéfalo, de Juan Cal, que estarà acompanyat per Albert Villaró.
La Puça (19.30 hores)

Andorra la Vella.

-'PRESENTACIÓ 'PORTELLA''
Presentació del número 13 de la revista Portella, que dedica el dossier al boom del còmic a Andorra.

Sala de la Closeta (20 hores)
La Massana.

-'VEUS'
Després d’un any d’aturada, torna aquesta proposta de poesia i literatura en directe, amb l’escriptor Richard Imbernón i el poeta Nacho Mayo.
La Fada Ignorant (20 hores)
Andorra la Vella.


CONFERÈNCIES

-'ARQUITECTURA'

Noves tècniques i nous instruments per a la gestió urbanística i el desenvolupament urbà. Conferència organitzada des del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra, que serà impartida per Pere González Nebreda. La conferència descriurà algunes de les noves tècniques i instruments per a la valoració urbanística, útils per a la gestió i el planejament urbanístic. L’exposició es planteja des d’un punt de vista transversal, que es mou en la convergència dels àmbits legal, econòmic i urbanístic, i confronta temes com la sostenibilitat del planejament o els conflictes a l’espai públic.
Sala d’actes de MoraBanc
(19 hores)
Andorra la Vella


EXPOSICIONS:

-'FEMINA FEMINAE', AL THYSSEN ANDORRA
Les muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay, que és la tercera exposició de l’equipament escaldenc, un conjunt de 28 obres. La mostra explora la figura femenina i com ha inspirat els artistes al llarg del temps. Inclou obres com Gran Portuguesa, de Robert Delaunay, o Les banyistes, que Max Pechstein va pintar en una etapa crucial de la seva carrera. També hi figura alguna de les molt escasses obres per les quals les dones artistes han rebut reconeixement en la història de l’art, com és el cas de Pastora nua ajaguda, de Berthe Morisot.
Museu Thyssen.

-'JAPÓ: L'EMPREMTA DE L'AIGUA A ArtalRoc'
Amb motiu del 25è aniversari de l’es- tabliment de les relacions diplomàtiques entre Andorra i França, el Govern d’An- dor­ra i el Museu Nacional d’Arts Asiàtiques - Guimet presenten una exposició inèdita i produïda especialment per a l’ocasió. Es tracta d’una mostra representativa de les fotografies que van fer al Japó durant la segona meitat del segle XIX, tant fotògrafs japonesos (Kusakabe Kimbei, Uchida Kuichi, T. Enami, etc.) com occidentals (Felice Beato, Baró Raimund von Stillfried, David Welsh Studio). Un moment –final del Shogunat i l’inici de l’era Meiji– en què fer fotografies a la natura no era una tasca senzilla.

-'#SOM BIODIVERSITAT'
Exposició organitzada pel Museu del Tabac i el ministeri de Medi Ambient i patrocinada per la Fundació Julià Reig. S’emmarca en la celebració dels 25 anys del Conveni sobre la diversitat biològica. El recorregut tracta de manera molt visual en què consisteix la biodiversitat, amb exemples del planeta però també d’Andorra. Escenifica la importància de la biodiversitat en el dia a dia, atès que bona part dels productes que s’utilitzen a diari depenen d’aquesta riquesa, dels aliments als medicaments o els tèxtils (llana, seda o cotó), així com la fusta. La mostra dedica també un ampli apartat als serveis ecosistèmics que aporta la biodiversitat en forma d’aigua neta, d’aire de qualitat, de conservació dels sòls i de control de plagues. També es posen en relleu els principals perills als quals s’enfronta la biodiversitat.
Museu del Tabac
C/ Doctor Palau, 17. Sant Julià de Lòria. Tel.: 741 545. Horaris: de dimarts a divendres, de les 9 a les 18.30 h. Dissabtes, de 10 a 20 hores. Diumenges, de les 10 a les 14.30 hores.
Fins al 20 de gener.

-'VIDEOMAPATGE A SANTA COLOMA'
Jornades de portes obertes al videomapatge de l’església de Santa Coloma, amb projeccions gratuïtes cada 15 minuts, i sense reserva prèvia, ja que l’entrada segueix l’ordre d’arribada. Horaris de les projeccions: de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 15 a 18 h; diumenge, d’11 a 14 h. L’última projecció és quinze minuts abans del tancament (13.45 i 17.45 h). La tarifa del videomapatge és gratuïta fins a l’obertura de l’Espai Columba. Quan s’obri el museu, l’entrada serà conjunta i indivisible, i amb un preu de 8 euros (audioguia inclosa).
Església de Santa Coloma
Andorra la Vella.

-'LA CASA ROSSELL. UNA MIRADA INTERIOR'
Documentada des del segle XV, la Casa Rossell d’Ordino és una de les més importants d’Andor­ra, ja sigui des del punt de vista econòmic com des del polític. Al marge de ser una de les grans propietàries del país, la família Rossell compta amb personatges públics importants, entre els quals destaca Antoni Fiter i Rossell (1706-1748), redactor del Manual Digest. Morts els últims descendents sense hereus, l’ingent patrimoni va passar a mans de l’Estat el 1995. Amb les terres i edificis, el llegat inclou un nombre considerable d’objectes, de diverses tipologies i datats del segle XVII al segle XX i de gran valor cultural, que són el testimoni de la riquesa i de la importància de la família. La mostra se centra en diversos àmbits de la vida de la família Rossell representats simbòlicament pels objectes i organitzats per escenografies temàtiques (la riquesa i les propietats, la vida domèstica, la vida social i cultural...).
Era del Raser. Baixos del Museu Postal
Ordino. Fins al gener del 2019.

-'PER AMOR A L'ART'
Torna el cicle Per amor a l’art a Illa Carlemany. La protagonista de la nova exposició és Gisela Herrera, una artista d’origen argentí que exposa al país per segona vegada. Gisela Herrera es va iniciar en el món de la pintura ara fa deu anys com a teràpia per millorar la seva salut. De fet, la seva mare impartia dibuix i pintura en la seva pròpia acadèmia com a mitjà terapèutic per a persones que havien patit algun accident de trànsit o que tenien algun problema de salut. Sota el títol de Màgia, Gisela Herrera ha portat a Illa Carlemany 15 obres, la majoria d’elles realitzades sobre llenç o fusta, utilitzant acrílics, olis o materials reciclats.
Illa Carlemany

-'MITOLOGIA I NATURA'
Mitologia i natura, d’Evelí Adam, és un projecte expositiu d’arrels i soques de pi negre i pi roig, convertides en imatges fantàstiques, dimonis, follets, Muladona, lleons alats, cavalls, víbries, que fan volar la imaginació dels més petits i crear evocacions mítiques als més grans. Adam parteix de restes de serradures, encenalls, en fa una massa i li dona unes característiques de mal·leabilitat, que en treballar-la amb les mans aconsegueix un relleu, una representació bidimensional i diferents textures, volums i colors tan naturals com el mateix sòl. Són el quadres de la col·lecció La força del vent i l’escultura Visió microscòpica.
Sala La Cuina
Horari: de dilluns a divendres, de 17 a 21 hores; dissabte, de 10 a 14 hores. La Seu d’Urgell.
Fins al 30 de novembre.

-'EL TESTAMENT DE POMPEU FABRA'
La nova escenografia instal·lada al vestíbul i l’entrada de l’edifici administratiu del Govern exposa íntegrament el testament que el lingü̈ista i gramàtic Pompeu Fabra va rubricar amb el notari episcopal Rossend Jordana, a Sant Julià de Lòria el 27 de novembre del 1947, uns mesos abans de la seva mort, el 25 de desembre del 1948, per tal que el document que recollia les seves últimes voluntats pogués estar redactat en llengua catalana. S’exhibeix en públic per primer cop. Es tracta d’una còpia escanejada del document original, de molt alta densitat, que reprodueix fins i tot els accidents del paper, per la qual cosa tant el valor documental com el sentimental del text romanen gairebé intactes
Vestíbul de l’edifici administratiu del Govern
Etiquetes
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts