pressupostos

3,8 milions per a sous a Cultura

Amb més de 8,8 milions, la partida global per al ministeri creix amb vista a 2019, però els capítols de personal i consum de béns i serveis s’enduen de nou el 75 per cent

3,8 milions per a sous a Cultura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Cultura disposarà d’uns 8,8 milions d’euros –per als departaments de Promoció Cultural, Patrimoni i Política Lingüística– per a l’any vinent. Una xifra global que es veu lleugerament millorada respecte de les penúries dels últims exercicis. No obstant, si el global sí que es veu incrementat, el que es manté immutable és com es reparteixen els diners: aproximadament tres quartes parts de la partida disponible, és a dir uns 6,5 milions, es destinen als capítols de personal (3,8 milions) i consum de béns i serveis, és a dir, despesa corrent (2,7 milions). El ministeri comptarà, amb vista a l’exercici vinent, amb aproximadament 2,3 milions d’euros per executar projectes de promoció cultural i en l’àrea de patrimoni, incloses les partides destinades a subvencions i transferències a entitats que depenen del ministeri, com ara l’Escena Nacional d’Andorra (ENA) o les orquestres nacionals (ONCA i Jonca) i el Cor dels Petits Cantors. Suma així mateix els imports destinats a dotar premis (Fiter i Rossell, Carlemany, Pirene de periodisme, entre d’altres de menor quantia), que ascendeix a 26.700 euros.

En el capítol de sous, són les àrees de museus i arxius les que s’enduen les partides més grans, amb 628.000 i 591.000 euros respectivament; al darrere, això sí, de Política Lingüística, que precisa de quasi 1,2 milions per satisfer els salaris del personal que hi treballa. Per als serveis generals del departament el cost dels sous és d’uns 368.000 euros i a Promoció Cultulral, de 125.000. Pel que fa a les biblioteques, la Pública, ubicada a Prada Casadet, té destinada una partida de 249.000 euros per a sous; la Nacional-Casa Bauró, de 88.500. Dins del departament de Patrimoni Cultural hi ha 184.000 euros per al personal dedicat a recerca; quasi 162.000 per al d’inventari i conservació, i 216.000 per a l’equip destinat a la redacció dels entorns de protecció dels béns i monuments.

Els tres departaments (Promoció Cultural, Política Língüística i Patrimoni) generen una despesa pel que fa a consum corrent de béns i serveis que ascendeix a 2,7 milions. Aquí hi hauria inclosa la partida de 208.000 euros destinada al lloguer de l’espai que acull el pavelló a la Biennal de Venècia.

En el capítol d’inversions, l’àrea de museus disposarà de 249.500 euros per implementar el pla estratègic. Una injecció respecte de l’últim exercici, quan es van comptabilitzar 100.000 euros.

tracking