reportatge

El Museu Thyssen compleix amb la litúrgia del glamur

Porta quasi un mes oberta al públic, però ‘Femina Feminae’, la tercera exposició del Museu Carmen Thyssen Andorra va complir ahir amb la litúrgia del glamur. Amb la col·leccionista clamant “com hem de lluitar les dones” al bell mig d’una mostra que protagonitzen.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És una exposició “especial, una mostra preciosa i romàntica, dedicada a les dones, que enguany estem totes famosíssimes”, deia la baronessa en acabar el recorregut inaugural per Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay, recorregut guiat pel comissari i director artístic del museu, Guillermo Cervera, i acompanyada d’autoritats –bisbe inclòs, que va aprofitar la visita pastoral a les valls per oferir-se un bany d’art–. “Jo soc femenina, jo soc mare i jo crec en els homes, però”, aprofitava per aclarir, “també soc dona i sé el que estem lluitant les dones, sols que ho hem de fer amb dolçor”.

Carmen Cervera va lloar la mostra, muntada amb obres de la seva col·lecció particular pel seu nebot, per a un museu “preciós, i ja famós mundialment”, va assegurar, que va “llançat, funciona com si tingués deu anys de vida”, una trajectòria de la qual se sent tan satisfeta que augura que té “per a durar cent anys”.

A l’acte, unes desenes de convidats als quals l’amfitriona rep després de donar una entrevista –és el que algú comenta– a Tele 5. “A mi és que el metge m’ha prohibit veure Tele 5”, diu algú esperant que s’obrin les portes de l’equipament. Mentre, carrer amunt desfila personal: en algunes dones l’alçada dels talons revela cap on es dirigeixen. No és un acte tan nodrit com en les dues ocasions anteriors, però resulta igualment difícil per a la majoria dels presents seguir les explicacions del comissari. Per això no és estrany que entre els que queden a la cua passin un parell que, de quadre en quadre, van comentant el partit del Paris-Saint Germain. Els guardes de seguretat, amb la inusual afluència, particularment estressats perquè ningú trepitgi la línia i s’acosti massa a les obres. I tot plegat, en una pluja de flaixos entre els quals, diu algú, es fan fotos per a l’Hola!

El Museu Thyssen compleix amb la litúrgia del glamur

El Museu Thyssen compleix amb la litúrgia del glamur

tracking