programació

'Wonder' inicia dilluns la Setmana de Cinema Espiritual, amb tres cintes

El Bisbat proposa un cicle de films “amb valors” per a alumnes del país i l’Alt Urgell

'Wonder' inicia dilluns la Setmana de Cinema Espiritual, amb tres cintes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Setmana de Cinema Espiritual, orientada especialment a infants i joves, i també oberta al públic adult en general, se celebra entre dilluns i dimecres, organitzada pel Bisbat d’Urgell amb la col·laboració del centre comercial Illa Carlemany, que acull les projeccions als seus cines. Aquesta serà la setena edició de la convocatòria de formació i creació de valors a través del llenguatge del cinema, implicant mestres i professors de religió dels diferents sistemes educatius del Principat, i també de les comarques catalanes frontereres.

L’activitat va dirigida a tots els alumnes de 5è i 6è curs de primera ensenyança o primària i als alumnes de secundària i batxillerat, no només els inscrits a l’assignatura de religió. “Volem que sigui una activitat d’educació amb valors oberta a tothom”, exposa el Bisbat en un comunicat.

El cartell proposa tres pel·lícules, començant per Wonder, adreçada a alumnes de 3r cicle de primària i 1r cicle de secundària, del director Stephen Chbosky (2017, Estats Units). La segona cinta és Una bolsa de canicas, per a alumnes de 2n cicle de secundària i batxillerat, del director Cristian Duguay (2017, Estats Units). I clourà el cicle La cabaña, per a adults, el dimecres 8 novembre a les 20.30 h, del director Stuart Hazeldine (2017, Estats Units).

Les projeccions seran als cinemes del centre comercial Illa Carlemany en horari escolar matinal, a excepció de la pel·lícula per al públic adult, que serà dijous dia 8 de novembre a les 20.30 hores. L’entrada és gratuïta, i el Bisbat d’Urgell s’encarrega del transport dels escolars.

Aquest esdeveniment es duu a terme des de l’any 2012. En la primera edició van participar-hi els nois i noies de secundària de les escoles confessionals i a poc a poc es van anar incorporant diferents escoles de primera ense-nyança del sistema educatiu andorrà i les escoles de primària del sistema educatiu espanyol, i de l’institut espanyol. El 2014 es van incorporar alumnes del Lycée Comte de Foix i es va iniciar la participació d’instituts de la província de Lleida. Des de fa dos anys s’hi afegeix el col·legi La Salle de la Seu d’Urgell.

tracking