Esdeveniments

Canòlich, quan el verb es fa rock

El festival de música cristiana arriba a la sisena edició el 16 i 17 de novembre, amb la previsió de tornar a aplegar un miler de joves a Sant Julià de Lòria

Canòlich, quan el verb es fa rock

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Canòlich Music Festival “no és un concert de festa major, no és una trobada amb alcohol i disbauxa”, adverteix Pepe Chisvert, al darrere ja de la sisena edició de l’esdeveniment, que aplegarà un miler de joves a Sant Julià de Lòria els pròxims dies 16 i 17 de novembre. “Podrien ser més, podríem portar cinc o vuit mil, però aquest no és l’objectiu, el que volem és consolidar una proposta on el que es pretén és formar líders, trobar joves que es vulguin mullar”, precisament, va argumentar el mossèn lauredià, ara que molts defugen “tot el que fa olor de compromís”.

El festival de música cristiana –“que és un projecte que té més de dos mil anys d’història, ara amb un llenguatge renovat”, va puntualitzar– presenta l’ham d’unes formacions musicals molt reconegudes en l’àmbit que els és propi. Un cartell que encapçala la banda de rap de Manchester LZ7, “una de les més internacionals que hi ha en aquest moment”, va explicar Lluís Plana, delegat del Bisbat d’Urgell, qui va recordar que recentment van actuar com a teloners del concert que el nord-americà Jason Derulo va oferir a Barcelona. Portar formacions com aquesta, va argumentar Plana, és prova de la consolidació i voluntat de creixement del festival, que per a una futura edició està ja “treballant” en la contractació dels londinencs Worship Central, que per als entesos en això de la música cristiana ve a ser una banda de referència. No ha pogut ser enguany, per qüestions de calendari, però serà.

La nit de divendres l’han confiat a un altre rostre internacional de l’escena cristiana, Gui Brazil, discjòquei portuguès que enguany ve en lloc del britànic Andy Hunter, qui havia repetit en diferents edicions. Gui Brazil és “una estrella” de l’electrònica lusitana, segons Plana, que va desglossar un cartell que inclou dues formacions ja conegudes del Canòlich: Sal 150, que ha passat en diverses ocasions –i en aquesta presentarà al seu públic un avançament exclusiu del nou disc– i el Cor Rock d’Encamp. Una manera de “donar veu a la gent jove” del país, una idea que recorre el festival, que deixa la porta oberta a la participació de bandes novells, encara que en aquesta ocasió desapareix el concurs que els era destinat en anteriors edicions.

Més noms. La missa de dissabte a la tarda –una trobada que en anys anteriors va aplegar unes 1.500 persones a l’envelat que instal·la el comú lauredià– estarà protagonitzada, musicalment parlant, per David Pradas, pianista i productor musical “de les ter­res del sud del Bisbat d’Urgell”. Li van proposar “com enfocaria l’eucaristia” i ell respondrà amb una barreja de cançons tradicionals de la música cristiana (grups com Kairoi), adaptacions de bandes emblemàtiques com els australians Hillsong –“ja ens agradaria portar-los, però se’ns escapa el pressupost”, va puntualitzar Plana, amb clicada d’ull adreçada al comú lauredià– i temes propis.

I per completar el cartell, Nira, que protagonitzaran el fi de festa –sense disbauxa– de dissabte. És un dj que arribarà des de Benicarló amb el qual van contactar a l’Aplec de l’Esperit.

tracking