El Japó del segle XIX, a ArtalRoc

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país

El Japó del segle XIX, a ArtalRoc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

LA PROPOSTA DEL DIA:

-EL JAPÓ DEL SEGLE XIX, A ARTALROC

Mostra representativa de les fotografies que van fer al Japó, durant la segona meitat del segle XIX, tant fotògrafs japonesos (Kusakabe Kimbei, Uchida Kuichi, T.Enami, etc.) com occidentals (Felice Beato, Baró Raimund von Stillfried, David Welsh Studio). Un moment –final del shogunat i l’inici de l’era Meiji– en què fer fotografies a la natura no era una tasca senzilla, ja que la major part del país estava tancat als occidentals i eren necessaris permisos per endinsar-s’hi. Dividida en cinc àmbits diferents (cascades, rius, llacs, litorals i catàstrofes), aquesta mostra descobreix l’aigua en tota la seva magnitud.

INFANTIL:

-'CONTACONTES FAMILIAR'

Martina Linares i Teresa Blanco explicaran una història sobre la figura de la castanyera i la celebració de la castanyada al Pas de la Casa.

Biblioteca Comunal del Pas de la Casa (17.30 hores)

Encamp.

EXPOSICIONS:

-TALLERS DEL TÈXTIL I DEL VIDRE, AL CAEE'

El centre d’art d’Escaldes-Engordany s’omple de les creacions de les alumnes del taller tèxtil i de vidre del comú. L’exposició inclou treballs realitzats amb tapissos, punta de coixí i peces fetes amb múltiples tècniques de vidre amb l’objectiu de mostrar l’esforç de tot un curs de treball. Aquesta exposició es completa amb l’obra dels artistes Pierre Fouché i Linda Prema.

CAEE

Escaldes-Engordany. Horaris: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Diumenges, de les 9.30 a les 13.30 h. Fins al 10 de novembre.

-'FEMINA FEMINAE', AL THYSSEN ANDORRA

Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay és la tercera exposició de l’equipament escaldenc, un conjunt de 28 obres que per primer cop incorpora l’escultura, amb dues peces de Matisse i Clarà. La mostra explora la figura femenina i com ha inspirat els artistes al llarg del temps. Inclou obres com Gran Portuguesa, de Robert Delaunay, o Les banyistes, que Max Pechstein va pintar en una etapa crucial de la seva carrera. També hi figura alguna de les molt escasses obres per les quals les dones artistes han rebut reconeixement en la història de l’art, com és el cas de Pastora nua ajaguda, de Berthe Morisot.

Museu Carmen Thyssen Andorra

Escaldes-Engordany.

Horaris: de dimarts a dissabte, de les 10 a les 19 hores. Diumenges, de 10 a 14 hores.

-'JOAN TORRUELLA'

Paisatges és una selecció de 25 quadres del pintor català Joan Torruella, pintor que exposa per primera vegada al Principat després de quaranta anys de trajectòria. Paisatges incorpora un total de 25 pintures basades en el moviment impressionista. Els olis sobre fusta plasmen escenes de la vida quotidiana on la llum i els colors tenen el protagonisme absolut. Els quadres són una selecció dels paisatges que més han agradat al pintor català. .

Sala Bingo Star’s

Andorra la Vella.

Horaris: de 17 a 3 h, cada dia.

Fins al 31 d’octubre.

-#SOM BIODIVERSITAT'

Exposició organitzada pel Museu del Tabac i el Ministeri de Medi Ambient i patrocinada per la Fundació Julià Reig. S’emmarca en la celebració dels 25 anys del Conveni sobre la diversitat biològica. El recorregut tracta de manera molt visual en què consisteix la biodiversitat, amb exemples del planeta però també d’Andorra. Escenifica la importància de la biodiversitat en el dia a dia, atès que bona part dels productes que s’utilitzen a diari depenen d’aquesta riquesa, dels aliments als medicaments o els tèxtils (llana, seda o cotó), així com la fusta. La mostra dedica també un ampli apartat als serveis ecosistèmics que aporta la biodiversitat en forma d’aigua neta, d’aire de qualitat, de conservació dels sòls i de control de plagues. També es posen en relleu els principals perills als quals s’enfronta la biodiversitat.

Museu del Tabac

C/ Doctor Palau, 17. Sant Julià de Lòria. Tel.: 741 545. Horaris C/ Doctor Palau, 17. Sant Julià de Lòria. Tel.: 741 545.Horaris: De dimarts a divendres, de les 9 h a les 18.30 h. Dissabtes, de 10 a 20 hores. Diumenges, de les 10 h a les 14.30 hores.s 9 h a les 14.30 h (última visita a les 13 h).

Fins al 20 de gener.

-'VIDEOMAPATGE A SANTA COLOMA'

Jornades de portes obertes al videomapatge de l’església de Santa Coloma, amb projeccions gratuïtes cada 15 minuts, i sense reserva prèvia, ja que l’entrada segueix l’ordre d’arribada. Horaris de les projeccions: de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 15 a 18 h; diumenge, d’11 a 14 h. L’última projecció és quinze minuts abans del tancament (13.45 i 17.45 h). La tarifa del videomapatge és gratuïta fins a l’obertura de l’Espai Columba. Quan s’obri el museu, l’entrada serà conjunta i indivisible, i amb un preu de 8 euros (audioguia inclosa).

Església de Santa Coloma

Andorra la Vella.

-'DE TÍO VIVO A MORTADELO Y FILEMÓN'

De Tío Vivo a Mortadelo y Filemón. La nova mostra de l’Arca recorda els temps heroics del còmic a través de l’obra de Josep Escobar, José Peñarroya, Carlos Conti, Guillem Cifré i Eugeni Giner, cinc dels autors més importants de l’editorial Bruguera i que el 1957 van fundar la revista Tío Vivo. Va ser el primer intent a l’Estat espanyol de crear una revista d’humor per a adults, on els drets de l’autor es respectessin per sobre les necessitats de l’editorial.

Museu del Còmic

Plaça de Les Fontetes. La Massana. De dimarts a divendres de 15 a 18 h. Dissabte de 15 a 19 hores. Fins al 31 d’octubre.

-'LA CASA ROSSELL. UNA MIRADA INTERIOR'

Documentada des del segle XV, la Casa Rossell d’Ordino és una de les més importants d’Andor­ra, ja sigui des del punt de vista econòmic com des del polític. Al marge de ser una de les grans propietàries del país, la família Rossell compta amb personatges públics importants, entre els quals destaca Antoni Fiter i Rossell (1706-1748), redactor del Manual Digest. Morts els últims descendents sense hereus, l’ingent patrimoni va passar a mans de l’Estat el 1995. Amb les terres i edificis, el llegat inclou un nombre considerable d’objectes, de diverses tipologies i datats del segle XVII al segle XX i de gran valor cultural, que són el testimoni de la riquesa i de la importància de la família. La mostra se centra en diversos àmbits de la vida de la família Rossell representats simbòlicament pels objectes i organitzats per escenografies temàtiques (la riquesa i les propietats, la vida domèstica, la vida social i cultural...).

Era del Raser. Baixos del Museu Postal

Ordino. Fins al gener del 2019.

-'MITOLOGIA I NATURA'

Mitologia i natura, d’Evelí Adam, és un projecte expositiu d’arrels i soques de pi negre i pi roig, convertides en imatges fantàstiques, dimonis, follets, Muladona, lleons alats, cavalls, víbries, que fan volar la imaginació dels més petits i crear evocacions mítiques als més grans. Adam parteix de restes de serradures, encenalls, en fa una massa i li dona unes característiques de mal·leabilitat, que en treballar-la amb les mans aconsegueix un relleu, una representació bidimensional i diferents textures, volums i colors tan naturals com el mateix sòl. Són el quadres de la col·lecció La força del vent i l’escultura Visió microscòpica.

Sala La Cuina

Horari: de dilluns a divendres, de 17 a 21 hores; dissabte, de 10 a 14 hores. La Seu d’Urgell.

Fins al 30 de novembre.

tracking