x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Què fem?

Videomapatge a Santa Coloma

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país
Videomapatge a Santa Coloma

Videomapatge a Santa Coloma

Videomapatge a Santa Coloma

Actualitzada 16/10/2018 a les 07:17
LA PROPOSTA DEL DIA:

-VIDEOMAPATGE A SANTA COLOMA'
Jornades de portes obertes al videomapatge de l’església de Santa Coloma, amb projeccions gratuïtes cada 15 minuts, i sense reserva prèvia, ja que l’entrada segueix l’ordre d’arribada. Horaris de les projeccions: de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 15 a 18 h; diumenge, d’11 a 14 h. L’última projecció és quinze minuts abans del tancament (13.45 i 17.45 h). La tarifa del videomapatge és gratuïta fins a l’obertura de l’Espai Columba. Quan s’obri el museu, l’entrada serà conjunta i indivisible, i amb un preu de 8 euros (audioguia inclosa).

Església de Santa Coloma
Andorra la Vella.


CURSOS:


-'LA CLAU: APUNT D'ART'

El cicle La clau: apunts d’art proposa en aquesta sessió Com el fem? Com l’entenem?, les relacions entre l’art i la societat. Un curs d’introducció a la història de l’art que es farà cada dimarts del mes d’octubre i el primer dimarts de novembre.
Centre d’Art (19.30 hores)

Escaldes-Engordany.

EXPOSICIONS:

-'ELS PAISATGES DE JOAN TORRUELLA'
Paisatges és una selecció de 25 quadres del pintor català Joan Torruella, pintor que exposa per primera vegada al Principat després de quaranta anys de trajectòria. Paisatges incorpora un total de 25 pintures basades en el moviment impressionista. Els olis sobre fusta plasmen escenes de la vida quotidiana on la llum i els colors tenen el protagonisme absolut. Els quadres són una selecció dels paisatges que més han agradat al pintor català. La majoria són de Catalunya, de racons especials per a ell com la Costa Brava.
Sala Bingo Star’s
Andorra la Vella. Horaris: de 17 a 3 h, cada dia. Fins al 31 d’octubre.

-'LES MUSES, AL THYSSEN ESCALDENC'
Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay és la tercera exposició de l’equipament escaldenc, un conjunt de 28 obres que per primer cop incorpora l’escultura, amb dues peces de Matisse i Clarà. La mostra explora la figura femenina i com ha inspirat els artistes al llarg del temps. Inclou obres com Gran Portuguesa, de Robert Delaunay, o Les banyistes, que Max Pechstein va pintar en una etapa crucial de la seva carrera. També hi figura alguna de les molt escasses obres per les quals les dones artistes han rebut reconeixement en la història de l’art, com és el cas de Pastora nua ajaguda, de Berthe Morisot.

-'VANDA DROUIN, AL COMÚ D'ENCAMP'
Exposició pictòrica La línia com a punt de partida, de l’artista encampadana Vanda Drouin. La proposta neix sota una voluntat de recerca i representació del concepte infinit. Un infinit entès com a matèria conformada per ordre i desordre i que es manifesta constantment en les formes que ens envolten, com pot ser l’organització d’una ciutat o bé en la mateixa configuració de la natura. Es tracta d’un viatge sense fi iniciat per la infinitud continguda en cadascuna de les línies i formes.
Sala d’exposicions del comú d’Encamp
Horaris: de dilluns a dijous de 8 a 17 hores, i divendres de 8 a 15 hores.
Fins a l’11 d’octubre.

-'EN EL CAMÍ A LA BIENNAL DE VENÈCIA'
La sala d’exposicions ArtalRoc acull les propostes de Martín Blanco i Philippe Shangti, aquesta última la finalment escollida per ser exposada al pavelló andorrà de la 58a Biennal d’art de Venècia. Cada un dels artistes presenta una mostra representativa de la seva obra i una maqueta a escala de l’obra dintre del pavelló, que un any més se situarà a les dependències del Palazzo Ca’ Cappello Memmo. Per a l’ocasió, ArtalRoc es dividirà en dues parts a fi que cada artista tingui el seu espai propi dintre de la sala, i atès que es tracta d’un element crucial per a ambdues propostes, es recrea la columna central de l’espai expositiu.

-'DE TÍO VIVO A MORTADELO Y FILEMÓN'
De Tío Vivo a Mortadelo y Filemón. La nova mostra de l’Arca recorda els temps heroics del còmic a través de l’obra de Josep Escobar, José Peñarroya, Carlos Conti, Guillem Cifré i Eugeni Giner, cinc dels autors més importants de l’editorial Bruguera i que el 1957 van fundar la revista Tío Vivo. Va ser el primer intent a l’Estat espanyol de crear una revista d’humor per a adults, on els drets de l’autor es respectessin per sobre les necessitats de l’editorial.
Museu del Còmic
Plaça de Les Fontetes. La Massana. De dimarts a divendres de 15 a 18 h. Dissabte de 15 a 19 hores. Fins al 31 d’octubre.

-'SHANGTI I BLANCO, A LA SALA ARTALROC'
La sala d’exposicions ArtalRoc acull les propostes de Martín Blanco i Philippe Shangti, de les quals en sortirà una d’escollida per ser exposada al pavelló andor­rà de la 58a Biennal d’art de Venècia. Cada un dels artistes presenta una mostra representativa de la seva obra i una maqueta a escala de l’obra dintre del pavelló, que un any més se situarà a les dependències del Palazzo Ca’ Cappello Memmo. Per a l’ocasió, l’ArtalRoc es dividirà en dues parts a fi que cada artista tingui el seu espai propi dintre de la sala i, atès que es tracta d’un element crucial per a ambdues propostes, es recrea la columna central de l’espai expositiu.

-'LA CASA ROSSELL. UNA MIRADA INTERIOR'
Documentada des del segle XV, la Casa Rossell d’Ordino és una de les més importants d’Andor­ra, ja sigui des del punt de vista econòmic com des del polític. Al marge de ser una de les grans propietàries del país, la família Rossell compta amb personatges públics importants, entre els quals destaca Antoni Fiter i Rossell (1706-1748), redactor del Manual Digest. Morts els últims descendents sense hereus, l’ingent patrimoni va passar a mans de l’Estat el 1995. Amb les terres i edificis, el llegat inclou un nombre considerable d’objectes, de diverses tipologies i datats del segle XVII al segle XX i de gran valor cultural, que són el testimoni de la riquesa i de la importància de la família. La mostra se centra en diversos àmbits de la vida de la família Rossell representats simbòlicament pels objectes i organitzats per escenografies temàtiques (la riquesa i les propietats, la vida domèstica, la vida social i cultural...).
Era del Raser. Baixos del Museu Postal
Ordino. Fins al gener del 2019.

-'MITOLOGIA I NATURA'
Mitologia i natura, d’Evelí Adam, és un projecte expositiu d’arrels i soques de pi negre i pi roig, convertides en imatges fantàstiques, dimonis, follets, Muladona, lleons alats, cavalls, víbries, que fan volar la imaginació dels més petits i crear evocacions mítiques als més grans. Adam parteix de restes de serradures, encenalls, en fa una massa i li dona unes característiques de mal·leabilitat, que en treballar-la amb les mans aconsegueix un relleu, una representació bidimensional i diferents textures, volums i colors tan naturals com el mateix sòl. Són el quadres de la col·lecció La força del vent i l’escultura Visió microscòpica.
Sala La Cuina
Horari: de dilluns a divendres, de 17 a 21 hores; dissabte, de 10 a 14 hores. La Seu d’Urgell.
Fins al 30 de novembre.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts