Cultura

La nova mostra de l'Artalroc exposarà fotografies antigues del Japó

El Govern i el Museu Nacional d’Arts Asiàtiques “Guimet” presenten una exhibició inèdita, en motiu del 25è aniversari de les relacions diplomàtiques entre Andorra i França

La nova mostra de l'Artalroc exposarà fotografies antigues del Japó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim 23 d'octubre s'inaugurarà a l'Artalroc l'exposició 'Japó, l'emprempta de l'aigua', un recull de 190 fotografies de paisatges i escenes nipones fetes durant la segona meitat del segle XIX. La mostra és una exhibició inèdita organitzada pel Govern i el Museu Nacional d'Arts Asiàtiques "Guimet", en motiu del 25é aniversari de les relacions diplomàtiques entre Andorra i França.Es tracta de la primera vegada que Govern col·labora amb aquest museu de referència francès. La mostra recull imatges de fotògrafs japonesos, comKukusabe Kubei o Uchida Kuichi, i d'occidentals, com Felice Beato o Baró Raimund. La curiositat d'aquesta exposició rau en el moment històric en que van estar presses les instantànies, el final del shogunat i l'inici de l'era Meiji. Una època en què fer fotografies a la natura no era una tasca senzilla, ja que la major part del país estava tancat als occidentals i eren necessaris permisos per endinsar-s'hi.

Al voltant de l'exposició s'han organitzat activitats complementàries com un taller de fotografia d'acoloriment digital i impressió serigràfica, a càrrec de Karen Figueiredo i Filipe Baldaia, o curs d'origami per a infantis, impartit per Alba Valletbó. Totes les activitats seran gratuïtes i tindran lloc a l'Artalroc, sota inscripció prèvia al telèfon 828704.

tracking