x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Què fem?

Més funcions de 'Turistes i banyistes'

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país
Més funcions de 'Turistes i banyistes'

Més funcions de 'Turistes i banyistes'

Més funcions de 'Turistes i banyistes'

Actualitzada 23/09/2018 a les 07:12
LA PROPOSTA DEL DIA:

-'MÉS FUNCIONS DE 'TURISTES I BANYISTES''
Turistes i banyistes és un espectacle intinerant pels racons més emblemàtics de la part alta d’Escaldes-Engordany, tenint com a eix central l’evolució del turisme: des dels banyistes, cercant l’aigua termal, fins als turistes del segle XX. Tot això integrant el coneixement de la història d’Andorra i la descoberta d’indrets de la parròquia d’una manera divertida. El repartiment està format per actors i actrius amateurs, en total 25 persones, en un muntatge preparat sota la direcció dels professors de l’Animal Escola de Teatre: Irina Robles i Juanma Casero.

Diferents indrets de la parròquia (sortides: 11.30 i 12 hores)


ESPECTACLES:


-'MÀGIA A CANILLO'

Tercera jornada del cartell Canillo s’omple de màgia, amb el següent programa:
12 h: Carles Mag i el seu espectacle Star Show, al mirador del Palau de Gel d’Andorra.

13 h: taller de màgia amb Carles Mag, a les sales modulars del Palau de Gel d’Andorra. Espectacle no recomanat per a infants de menys de vuit anys d’edat. Reserva prèvia a la recepció del Palau de Gel d’Andorra.
17 h: espectacle amb el Mag Xema, The Postman, a l’Auditori del Palau de Gel d’Andorra. Entrada: 5 euros (3 per als menors de 6 anys).

18.30 h: taller de màgia amb el Mag Txema a les sales modulars del Palau de Gel d’Andorra.
Diversos emplaçaments

Canillo.

EXPOSICIONS:

-'CHAGALL I LA BÍBLIA, AL CENTRE D'ART'
Jacob, Betsabé..., són els protagonistes de l’exposició La Bíblia i Chagall, una mostra amb més de cent gravats que va crear Marc Chagall (Vitebsk, 1887 – Sant Pau de Vença, 1985) per il·lustrar la Bíblia, un treball en el qual va invertir més de 25 anys i que va fer per encàrrec del marxant i editor francès Ambroise Vollard. Aquesta sèrie dedicada a la Bíblia és una obra mestra de les arts gràfiques del segle XX.
CAEE
Escaldes-Engordany. Horaris: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Diumenges, de les 9.30 a les 13.30 h.
Fins al 29 de setembre.

-'HIPERREALISME'
Segona mostra que l’equipament lauredià dedica a l’hiperrealisme, amb obres de la galeria londinenca Plus One Gallery. L’exposició amplia la proposta ja presentada el 2013, amb quasi mig centenar d’autors d’ar­reu del món: n’hi ha d’espa-nyols, com Pedro Campos o Andrés Castellanos; francesos, com François Chartier, i britànics, com Ben Johnson o Tom Martin. Però també el coreà Young Sung Kim, l’egipci Nourine Hammad o Cynthia Poole, que treballa a Zimbàbue. Natures mortes, paisatges, especialment urbans, retrats i figura humana conformen les tres avingudes per les quals circula aquesta proposta.
Museu del Tabac
C/ Doctor Palau, 17. Sant Julià de Lòria. Tel.: 741 545. Horaris: de dimarts a divendres, de 9 a 18.30 h. Dissabte, de 10 a 20 h. Diumenge, de 9 a les 14.30 h (última visita a les 13 h).

-'TÍO VIVO', AL MUSEU DEL CÒMIC
De Tío Vivo a Mortadelo y Filemón. La nova mostra de l’Arca recorda els temps heroics del còmic a través de l’obra de Josep Escobar, José Peñarroya, Carlos Conti, Guillem Cifré i Eugeni Giner, cinc dels autors més importants de l’editorial Bruguera i que el 1957 van fundar la revista Tío Vivo. Va ser el primer intent a l’Estat espanyol de crear una revista d’humor per a adults, on els drets de l’autor es respectessin per sobre les necessitats de l’editorial.
Museu del Còmic
Plaça Les Fontetes. La Massana. De dimarts a divendres de 15 a 18 h. Dissabtes de 15 a 19 hores. Fins al 31 d’octubre.

-'ART AL CARRER: JORDI DÍEZ'
El trànsit. Crònica d’un camí distribueix pels carrers escaldencs nou peces de l’escultor Jordi Díez, des de Veedors cap amunt, per la plaça de Lalín, parc de la Mola i Carlemany cap a la plaça Santa Anna, en una proposta artística oberta a la interpretació de qui contempla les obres.
Diversos emplaçaments
Escaldes-Engordany.
Fins al 29 de setembre.

-'UNA MIRADA', AL PATRIMONI CULTURAL'
La planta baixa del Museu Postal (l’era del Raser d’Ordino), s’ha transformat en una sala d’exposicions temporals i des del setembre de l’any passat acull una mostra per donar a conèixer un dels fons patrimonials més importants d’Andorra: la Casa Rossell. Documentada des del segle XV, la Casa Rossell és una de les cases més importants d’Andorra, ja sigui des del punt de vista econòmic com des del polític. La Casa Rossell, una mirada interior es podrà visitar fins al 16 de setembre.
Museu Postal
Ordino.
De 10 a 14 h.

-'MAQUETES DEL ROMÀNIC'
L’artista Manel Soriano exposa una trentena de quadres que retraten l’art romànic i els paisatges andorrans. Un recorregut per la seva obra amb teles dedicades a les esglésies romàniques, però també a paisatges de muntanya. Art romànic i paisatges d’Andorra és un recorregut per l’obra més destacada de l’artista badaloní Manel Soriano, quadres dedicats a esglésies romàniques com Santa Coloma, Sant Joan de Caselles o Sant Miquel d’Engolasters, exposats al costat de la col·lecció de maquetes d’art romànic.
CAEE
Escaldes-Engordany.
Horaris: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Diumenges de les 9.30 a les 13.30 h.
Fins al 29 de setembre.

-'JOAN TORRUELLA'
Paisatges és una selecció de 25 quadres del pintor català Joan Torruella, que exposa per primera vegada al Principat després de quaranta anys de trajectòria. Paisatges incorpora un total de 25 pintures basades en el moviment impressionista. Els olis sobre fusta plasmen escenes de la vida quotidiana on la llum i els colors tenen el protagonisme absolut. Els quadres són una selecció dels paisatges que més han agradat al pintor català. La majoria són de Catalunya, de racons especials per a ell com la Costa Brava, o gallecs, i d’un espai rural de més de 730 hectàrees que, tot i trobar-se a 15 quilòmetres de Barcelona, ha aconseguit conservar els valors naturals i paisatgístics de l’entorn. També hi ha obres d’altres indrets com Menorca, la meseta castellana o l’Àfrica.
Sala Bingo Star’s
Andorra la Vella.
Horaris: de 17 a 3 h, cada dia.
Fins al 31 d’octubre.

-'DESEMBOSCANT'
Durant tot el mes de setembre es pot visitar a la Seu d’Urgell la instal·lació de Martí Boada Forest Art. Desemboscant. La proposta neix de l’observació de la natura, leitmotiv i obsessió de l’autor, on fa les seves primeres passes per apropar les seves reflexions sobre el paisatge. Desemboscant és un aparador dels fenòmens naturals, dels miracles que passen inadvertits entre les persones que, tot i no ser-ne conscients, formen part d’una totalitat canviant, evolutiva i arrasadora. “La natura és fantàstica: no cal ser un investigador o un diletant per a fer-la pròpia. Perquè ens trobem en ella. Per tant, l’espectador es reconeix com a part de la meva obra. Som natura”, diu l’autor. Martí Boada és professor titular del departament de geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la mateixa universitat. El seu treball és la conseqüència de molts anys d’observació socioecològica i esdevé una manera de divulgar la recerca naturalística a través de l’art.
Sala La Cuina
Horari: de dilluns a civendres, de 17 a 21 hores; dissabte, de 10 a 14 hores.
La Seu d’Urgell.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts