Programació

53a Temporada de Teatre amb l'actor català Bruno Oro com a rostre mediàtic

La proposta teatral conjunta arrenca el pròxim dia 27 amb ‘Les cigonyes venen de Tailàndia’, aixecada des de l’ENA

53a Temporada de Teatre amb l'actor català Bruno Oro com a rostre mediàtic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Accent en la producció nacional, el rostre mediàtic de Bruno Oro, textos marcats per la ironia o directament l’humor i una mirada als clàssics de la mà d’un èxit de la cartellera francesa, Edmond, són les línies generals de la 53a edició de la Temporada de teatre que organitzen els comuns d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, un cicle que debutarà el proper dia 27 amb una producció andorrana, Les cigonyes venen de Tailàndia, al Claror lauredià. El previsible pes pesant del cartell, el televisiu Oro, arribarà el 6 de desembre, coincidint amb el pont festiu a Espanya i el repte d’omplir el Centre de Congressos, on es trasllada la temporada arran del tancament del Comunal per obres.

L’Escena Nacional d’Andorra (ENA) produeix la proposta que inaugura l’edició i que posa a l’escenari joves valors actorals del país, com Borís Cartes, amb Xavier Alomà, Lara Correa i Laura Riera, sota la direcció de Blanca Bardagil. Una obra que es mou entre el thriller i la comèdia i que aposta per la comunió íntima amb el públic: els seixanta minuts del muntatge es desenvoluparan amb actors i espectadors junts a l’escenari del Claror. El mateix auditori acollirà la proposta organitzada en col·laboració amb l’ambaixada de França, Edmond, una obra que es va estrenar el 2016 al Théâtre du Palais Royal i que va gaudir de molta acceptació entre el públic gal. El muntatge narra la mítica primera representació de l’obra Cyrano de Bergerac i serveix per commemorar el centenari de la mort d’Edmond Rostand.

Seguint amb les propostes que passaran per l’auditori lauredià, la Cia És Grata torna a posar-se les piles després d’un parèntesi per celebrar els vint anys de trajectòria. Tornen a pujar damunt de les taules amb Salsa Mornay, paròdia del cinema negre i les històries d’espies, escrita per Keith Luger (pseudònim de Miguel Oliveros) i Gil Albors i dirigida per Juanma Casero. Amb tres oportunitats –29 i 30 de novembre i 1 de desembre– de veure les actuacions d’un elenc molt lauredià, amb Mireia Codina, Rosa Porqueres, Jordi González de Alaiza i Elisenda Palomares entre d’altres.

El punt final de la temporada en aquest escenari correspondrà a la nadalenca representació de Els Pastorets, enguany també d’aniversari: porten 25 edicions ininter­rompudes, els mateixos anys té el Centre Cultural i de Congressos que els acull. Andorra la Vella referma el seu compromís amb el món del circ, i tot i que en clau masculina mentre s’espera la tornada de les pallasses, engegarà l’11 d’octubre, amb Rhümia, proposta de clown i música amb, entre d’altres, l’artista de carrer i lutier Mauro Paganini. És la segona entrega d’un muntatge que ja va passar pel cicle, el 2015, Rhum. A casa dels Rhum i cia, però en aquesta ocasió a Jordi Martínez el substitueix Lluc Armengol.

Novament en clau de país, serà la companyia Líquid Dansa la protagonista del següent espectacle al Centre de Congressos: Qui a tué Lady Macbeth?, fusió de dansa, teatre i molta ironia en una obra dirigida pel coreògraf Ramon Oller, que compta al currículum amb reconeixements com el remio Nacional de Danza (1994).

La companyia andorrana cedirà el relleu a Immortal, monòleg interpretat per Bruno Oro. Una reflexió entre còmica i seriosa sobre què depararia a l’ésser humà la immortalitat.

53a Temporada de Teatre amb l'actor català Bruno Oro com a rostre mediàtic

tracking