Equipaments

Canillo destina 69.000 euros a iniciar la reforma d'un edifici per fer-hi el museu Galobardes

Canillo destina 69.000 euros a iniciar la reforma d'un edifici per fer-hi el museu Galobardes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Canillo ha adjudicat 69.284 euros a l’empresa Undeca per a la realització de la primera fase de reforma de Casa Casalé, de Ransol, edifici que acollirà l’exposició permanent que la par­ròquia vol dedicar a l’obra del pintor Francesc Galobardes. Amb un termini d’execució de tres mesos, segons recull l’últim BOPA.

El comú va llogar l’edifici, segons va explicar al Diari fa unes setmanes el conseller d’Obres, Rafel Casal, qui va afegir que la restauració serà “relativament fàcil”, perquè és una casa molt ben conservada, un edifici que conserva els elements arquitectònics típics d’una casa canillenca, i els que falten són “fàcils de recuperar”. La voluntat del comú és ser fidels a l’aparença original de la casa i per aconseguir-ho compta amb imatges antigues.

La idea del comú és dedicar part de l’espai a la col·lecció d’obres de Galobardes, mentre que una altra part estigui disponible per organitzar activitats culturals diverses.

El projecte final està supeditat a l’acord a què s’arribi amb el pintor mateix per la cessió de l’obra. Galobardes, inicialment si més no, va acollir molt positivament la idea, exposada pel comú ja fa temps.

tracking