Equipaments

Ordino inverteix dos milions en la reforma del nou edifici cultural

Formalitzen la mancomunació en l’oferta de formació artística amb la Massana

Ordino inverteix dos milions en la reforma del nou edifici culturalEduard Comellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de la Massana i el d’Ordino, David Baró i Josep Àngel Mortés, van signar ahir el doble conveni que formalitza la decisió d’aprofitar recursos pel que fa a l’oferta de formació artística: l’Escola de Música queda centralitzada a la parròquia massanenca i l’artística –les aules de La Capsa– a Ordino, on s’ha reformat l’edifici de les escoles velles, al bell mig del poble i durant molt de temps en desús. Una remodelació que ha suposat una inversió total de dos milions d’euros, segons va explicar Mortés, i que facilita el trasllat a aquest edifici, batejat L’Espai, de la biblioteca comunal i la ludoescola. L’edifici s’inaugurarà de manera oficial el dia 29, tot i que l’activitat ja es va posar en marxa dilluns.

També el comú massanenc ha realitzat una inversió per millorar les instal·lacions de l’escola de música, però de menor abast. S’amplia el nombre d’aules i es millora la insonorització, a banda de la inversió en instruments. El cost supera de llarg, va matisar Baró, els 9.000 euros anuals que cadascuna de les dues parròquies calculen que estalviaran amb aquesta decisió de mancomunar els serveis. Tot i que l’objectiu no és merament l’estalvi, sinó l’increment de la qualitat en l’oferta, van insistir tots dos.

Algunes reticències, van reconèixer, sí que hi ha hagut per part de famílies que no veuen clar haver-se de traslladar fora de la par­ròquia per a aquestes activitats. “Però són a penes dos quilòmetres, cinc minuts, i creiem que val la pena apostar per aquest treball conjunt”, va dir Mortés.

La Massana haurà de decidir ara què fer amb els espais fins ara destinats a escola d’art. Serà un ús “cent per cent cultural”.

tracking