Dansa

Líquid Dansa prepara 'Qui a tué Lady Macbeth' sota la direcció de Ramon Oller

Líquid Dansa prepara 'Qui a tué Lady Macbeth' sota la direcció de Ramon OllerARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Líquid Dansa ja ha reprès l’activitat després de les vacances i prepara el seu pròxim espectacle, Qui a tué Lady Macbeth (Qui ha matat Lady Macbeth?). Tenen al davant dos mesos de treball amb el coreògraf català Ramon Oller, que ha impartit cursos intensius de dansa a l’escola d’Escaldes-Engordany però que dirigeix per primera vegada una obra al país. “És un gran director que ens ajudarà a treballar l’obra tècnicament, ens aporta molta pedagogia”, explica Mònica Vega, cofundadora de l’escola de dansa. Oller compta amb una àmplia trajectòria internacional i ha estat guardonat en diverses ocasions. L’any 1994 va obtenir el Premi Nacional de Dansa concedit pel ministeri de Cultura d’Espanya i dos anys més tard obtenia el mateix reconeixement per part de la Generalitat de Catalunya.

Lady Macbeth és una de les protagonistes de l’obra de teatre Macbeth, escrita per William Shakespeare, però l’espectacle no és una adaptació d’aquesta. “És una obra una mica rocambolesca de creació pròpia del director”, indica Vega. Es tracta d’una producció que combina la dansa contemporània i el teatre. Com ja és costum, els artistes de Líquid Dansa estan treballant la interpretació, “no deixem de tenir les paraules com a eina creativa”, afirmen. Hi participen les seves fundadores, Verònica Pérez i Mònica Vega, i Pere Vilarrubla, Olga da Cunha, Pauline da Costa, Desirée Abarca i Aina Pérez.

L’estrena de Qui a tué Lady Macbeth està prevista a principi de novembre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, ja que el teatre comunal romandrà tancat per obres. La companyia ha rebut una subvenció cultural de 4.900 euros del Govern per tirar endavant el projecte, que en un primer moment s’havia de dir Corones.

tracking