Reportatge

El color de la música

El grup de blues i pop The Teasers va actuar ahir a dos quarts de vuit de la tarda a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany en el marc del Músiques del món, cicle que s’engloba dins del festival Colors de Música. Aquest és un dels últims concerts.

El color de la música

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Escaldes-Engordany segueix buscant els colors de la música. Amb aquest nom, Colors de Música, va arrencar un festival que ha omplert cada setmana la plaça Coprínceps d’Escaldes.

Ahir, aquesta va tornar a albergar ritmes, sons i veus que van deixar poques cadires buides a dos quarts de vuit, hora en la qual va començar el concert de The Teasers. Cinc persones actuant en l’escenari i moltes més a baix, escoltant i gaudint de l’espectacle de música blues i pop que va brindar als assistents la banda barcelonesa. Entre el públic, residents d’Escaldes, veïns de la resta de parròquies i turistes van trobar en el concert de Colors de Música la millor forma de gaudir de la tarda del dilluns.

És el cas d’una parella espanyola, de Saragossa, que admet que són públic habitual de la música de la plaça dels Coprínceps. Asseguren que visiten Andorra tots els estius i que quasi sempre assisteixen als concerts que organitza el comú d’Escaldes: “normalment no sabem qui actua, però sempre ens agrada seure i gaudir una estona de la música”. Cas semblant al de Toni, un veí de la Massana a qui li agrada anar als concerts, però que té moltes dificultats per acudir-hi. Així, manifesta el seu disgust amb l’horari de l’esdeveniment: “aquesta és la primera vegada que he pogut venir aquest any. M’agrada veure els concerts, però treballo al comerç i m’és impossible acudir”. Toni exposa que la majoria de residents estan treballant a dos quarts de vuit, que és quan comença el concert, i que aquest tipus d’activitat està pensada principalment pels turistes. Així i tot, Toni va gaudir del concert amb la seva família.

The Teasers van justificar el ple que presentava la plaça Coprínceps, ja que no només no van quedar cadires lliures per veure el concert, sinó que terrasses del voltant es van omplir. El grup, encapçalat per José Azul, va comptar amb la veu de Tina Masawi, procedent de Zimbàbue, que va ser premiada com la millor cantant de musicals el 2013 a Sud-àfrica. The Teasers van interpretar les cançons del seu disc debut Ble Truck, les lletres del qual estan escrites per José Azul i expliquen diferents històries que encaixen amb el paisatge sonor que el Blues ofereix.

Colors de Música que Escales-Engordany segueix buscant van poder veure’s i escoltar-se durant una estona amb els ritmes de The Teasers, que van cantar al desamor o a l’amor impossible, però també a la felicitat i a l’energia positiva.

tracking