Reportatge

Art a l'alta muntanya

El festival d’art contemporani ComARTpedrosa és una cita que els amants de la cultura tenen marcat en roig a les seves agendes des de fa quatre anys. Música, arts plàstiques, audiovisuals, ‘performances’ i moltes coses més al refugi de Comapedrosa.

Art a l'alta muntanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Als amants de l’art i la muntanya estan d’enhorabona aquest cap de setmana. El festival d’art contemporani ComARTpedrosa celebra la seva quarta edició i torna carregat d’activitats que el converteixen en una cita cultural molt versàtil i dirigida a un públic molt ampli. Un any més, aquest festival reuneix obres contemporànies de diverses disciplines artístiques per presentar-les al públic d’una forma lúdica i en un entorn d’alta munta-nya. De fet, es tracta del festival multidisciplinari més alt del Pirineu.

Arts plàstiques, instal·lacions, tallers, música, dansa, performances, literatura, continguts audiovisuals i diverses coses més és el que pot trobar el públic que decideixi pujar al refugi de Comapedrosa aquest cap de setmana. Les activitats de dibuix i pintura estaran disponibles tot el dia, d’onze del matí a onze de la nit; la resta, tindran uns horaris determinats. D’11 a 13 hores, per exemple, el músic David Font farà un taller de txalaparta per tal que el públic conegui millor aquest instrument basc de percussió.

Al ComARTpedrosa és tan important l’art com conèixer i respectar l’entorn, ja que se celebra en alta muntanya. Per aquest motiu, a les 16 hores hi ha programat un taller de coneixement de món amb el guia de muntanya Roger Curiel, que mostrarà els secrets de la vall del Comapedrosa. Com en qualsevol festival, la música hi juga un paper important. Els concerts de guitarra i d’electroacústica animaran els dos dies de festival. Així com la dansa, que està present a càrrec de Desirée Abarca a les 19 hores.

La versatilitat d’aquest festival és una de les seves característiques més destacables, ja que després dels concerts d’electroacústic i guitarra i la dansa, és temps per a la literatura. Fragments de paisatge és el títol del text que llegirà David Gàlvez, amb les il·lustracions de l’artista visual Mónica Armengol. Després, es presentaran diverses peces audiovisuals, com The Hive, de Sheyla Avellaneda, que va ser nomenat Premio TVE Cámara Abierta 2.0 al Mejor Documental. També es visualitzaran altres títols com AMO, d’Àlex Gargot; Barbatus, d’Èril Rosell; o Toni Gonzàlez Manresa, d’Hèctor Mas i Eva Viaplana. El festival clourà amb una silent party.

Un dels punts més interessants d’aquest festival són les instal·lacions que el públic podrà gaudir d’11 a 13 hores de la mà de Lluís Casahuga i David Font. Aquestes són un gènere d’art contemporani en el qual l’espai per exposar és l’obra. Consisteix a crear un ambient on el públic pugui apreciar l’obra d’una forma global amb una percepció més completa utilitzant no només la vista, sinó també la resta dels sentits. L’espectador pot moure’s per dins de l’obra o inclús interactuar amb els seus elements.

El festival d’art contemporani ComARTpedrosa va començar ahir a les onze del matí i durarà fins avui a les onze de la nit, quan es donarà per tancada la quarta edició d’un festival versàtil i multidisciplinari que es desenvolupa en el millor entorn possible: en un petit paradís andorrà dins del Pirineu.

PROGRAMACIÓ

Arts plàstiques 11-23 h

Instal·lacions 11-13 h

Taller de ‘txalaparta’ 12 h

Electroacústica 11-12 h i 14-16 h

Taller de coneixement del món 16 h

‘Performance’ 17 h

Música 18 h

Dansa 19 h

Literatura 21 h

Audiovisuals 21.30 h

‘Silent party’ 23 h

tracking