Reportatge

'Alegria' andorrana

L’empresa Gatzara espectacles ha representat Andorra en la seva primera participació en el Rostec International Firework Festival de Moscou. El seu espectacle, Alegria, va traslladar el públic del Brateevsky Park de la capital russa al Principat amb el joc de llums i so.

'Alegria' andorrana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres de l’equip de Gatzara Espectacles tornen avui a Andorra després d’haver representat el país en el Rostec International Fireworks Festival a Moscou. El festival de pirotècnia es va celebrar al Brateevsky Park de la capital russa durant aquest cap de setmana. Andorra va participar en el concurs juntament amb els Estats Units, Bulgària, Itàlia, Grècia, Àustria, Gran Bretanya i Eslovàquia.

L’espectacle de pirotècnia que van presentar els representants d’Andorra s’anomena Alegria. Es tracta d’un viatge per Andorra que a través dels focs d’artifici i els efectes de so va traslladar el públic de Moscou al Principat durant uns instants. Encara que Andorra no sap quina posició ha obtingut al concurs, perquè l’organització del festival només va donar a conèixer els tres primers classificats, el jurat va valorar molt positivament l’espectacle dels membres de l’equip andor­rà, que també van quedar molt satisfets amb el resultat final del seu treball. Gerard Pifarré, fundador de Gatzara Espectacles, assegura que han “treballat moltíssim” i que estan “molt contents” de com ha anat el festival.

Alegria va lluir els colors de la bandera andorrana amb els seus focs d’artifici, que van estar acompanyats de cançons tan recurrents com Alegria, del Cirque du Soleil; o Focs Artificials, que pertany a l’àlbum A Rússia del grup mallorquí Antònia Font. Per preparar-lo, l’organització del Rostec els va donar un pressupost de 30.000 euros i el material pirotècnic necessari. Gatzara Espectacles va fer el disseny i va fer el muntatge amb l’ajuda “de cinc o sis persones del festival”, com explica Gerard.

El festival va tenir una afluència de 500.000 persones al llarg dels dos dies que va durar, la qual cosa converteix el Rostec International Firewoks Festival en el festival d’arts pirotècniques més gran del món. El país guanyador del concurs de pirotècnia va ser Eslovàquia, seguida per Grècia, que a banda de quedar en segona posició va rebre el premi que atorga el festival al país elegit pel públic; i els Estats Units, que va ser el tercer classificat. Gerard admet que al concurs hi va haver “molt de nivell” i que van competir bé: “Estem molt satisfets amb el nostre treball.” Un treball que es va desenvolupar en un entorn que, assegura, va ser de comunicació, interacció i col·laboració plena amb la resta de països participants, la qual cosa va crear “molt bon ambient per treballar”.

Els representants d’Andorra al Rostec International Fireworks Festival van rebre el suport tècnic i econòmic per part d’Andorra Turisme, que hi va aportar regals, llibres i material del Principat perquè es pogués repartir al festival amb la finalitat de fer publicitat del país. Alegria ha estat la millor forma de fer arribar al públic de Moscou i a la resta de participants del concurs els paisatges i la cultura d’Andorra, una missió en la qual Gerard pensa que Gatzara espectacles ha estat a l’altura de l’esdeveniment: “Hem deixat en un bon lloc el país.” Ara, tornen a Andorra amb la satisfacció del treball ben fet i amb el privilegi d’haver sigut part d’un dels esdeveniments culturals més importants de l’estiu a tot el món donant representació al Principat per primera vegada.

tracking