Encamp

Encamp 'recupera' Casa Viliella

Samantha Bosque pinta la façana de l’edifici on es trobava la casa originàriament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encamp recuperarà part de la seva història a la plaça Sant Miquel. Samantha Bosque pinta la façana de l’edifici on es trobava Casa Viliella, que va ser derruïda cap als anys setanta. Bosque va començar a treballar en el mural dilluns passat aprofitant que les temperatures de l’estiu li permeten estar a l’aire lliure, on assegura que es troba molt còmoda. “Estic pensant que a l’hivern hauré de posar-me una bastida perquè li estic agafant el gust. La veritat és que m’agrada molt estar a l’aire lliure pintant sempre que no plogui. M’agrada la natura i m’agrada la muntanya, per tant són les condicions ideals. Quan estàs allà dalt desconnectes i no tinc vertigen, que també és molt important”, va explicar.

Malgrat això, les recents pluges al Principat han dificultat la tasca de l’artista: “aquesta setmana ha estat complicada, amb tempesta i pluja, i això mana. Si plou he de baixar de la bastida”.

El mural té una superfície d’uns 400 metres quadrats i té com a intenció, “a més de fer un embelliment d’aquesta plaça tan emblemàtica a la parròquia, la de Sant Miquel, recuperar una cosa que és històrica”. Per fer-ho, s’establirà un punt des d’on es podrà observar la façana integrada en el paisatge, mostrant la plaça tal com era a principis del segle XX.

A l’acte de presentació dels treballs de la façana hi va acudir la cònsol menor del comú d’Encamp, Esther París, que va explicar que la intervenció de Samantha Bosque en la façana de l’antiga Casa Viliella “parteix de la base de tornar a l’eix viari que hi havia a principis del segle XX”. La cònsol també va destacar que el disseny del mural sorgeix d’antigues fotos de la propietat, raó per la qual aquest es fa en blanc i negre. El treball de Bosque a la façana té un cost d’uns 15.000 euros aproximadament, dels quals un total de 12.000 els pagarà el comú i els altres 3.000 sortiran de la propietat, segons va remarcar Esther París. El mural estarà acabat a mitjans del mes de setembre.

Encamp 'recupera' Casa Viliella

tracking