música

Nou concerts passaran pel programa de la plaça de la Rotonda

Nou concerts passaran pel programa de la plaça de la RotondaCALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou concerts, amb ritmes que van de la salsa al jazz, de les havaneres a la música disco dels vuitanta, passaran per la plaça de la Rotonda els dimarts i dijous del mes d’agost. Ritmes, capital musical, cartell que el comú d’Andor­ra la Vella organitza per tercer any, es va “consolidant i reforçant”, va apuntar Mònica Codina, consellera de Promoció Turística i Comercial, així que enguany s’hi dediquen prop de 25.000 euros de pressupost.

L’Esbart Dansaire protagonitzarà la primera de les actuacions. Dijous a partir de les vuit del vespre, hora excepcional perquè la resta d’espectacles s’iniciaran mitja hora abans. Debuta el cicle coincidint amb l’inici de la festa major i per això els de l’esbart, a banda d’oferir l’espectacle, dedicaran una segona part a ensenyar als interessants a ballar el contrapàs, la tradicional dansa de festa major a Andorra la Vella.

El 7 d’agost, havaneres, amb Els Cremats, formació que celebra els vint anys de trajectòria, a punt de treure disc commemoratiu, va explicar Josep Maria Escribano, director de la Temporada de Música i Dansa i que va estar al dar­rere de la primera edició de Ritmes. La mateixa setmana hi haurà més música cubana, amb Yadira Ferrer Quartet, en aquest cas passada pel sedàs del jazz.

Toni Carlo protagonitzarà, el dia 14, un homenatge a Joan Manel Serrat i el 16 serà el torn de la formació Oleándole. Una proposta de flamenc fusionat amb jazz i swing i que revisitarà temes de Miles Davis o fins i tot farà una ullada als del musical West Side Story.

Més tributs: el dia 21, a Stevie Wonder, amb Fair Play, que hi afegirà “tot un mosaic de música disco”, promet Escribano. El 23, so mexicà amb Mariachi Mestizo, un dels estils que més ressò han obtingut entre el públic del cicle. I els dos últims concerts estan dissenyats “per moure els peus i els malucs”, amb Soweto el dia 28 i The Absolute Bellinis el 30, que recupera temes de Pink Martini.

tracking