música

Les 'Quatre Estacions' més pirinenques, al llac d'Engolasters

Les 'Quatre Estacions' més pirinenques, al llac d'EngolastersPATRÍCIA MÁRQUEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El llac d’Engolasters es convertirà novament en escenari del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), un emplaçament que es convertirà en plaça fixa, segons va explicar el director artístic del festival, Josep Maria Dutrén. Serà diumenge, a partir de les 18.30 hores, amb el segon concert de l’edició d’enguany, que protagonitzarà l’agrupació catalana Pyrenaeus Ensemble. Una producció pròpia del festival, que proposa una de les obres més populars del repertori bar­roc: les Quatre Estacions del venecià Antonio Vivaldi. Aquestes Quatre Estacions es presenten com les més pirinenques que s’han fet mai.

L’any 2016, amb l’objectiu d’assolir una fita que tenia pendent, el FeMAP va encarregar la producció al violinista lleidatà Joan Espina, qui es va envoltar d’un potent planter d’instrumentistes especialitzats en la interpretació amb criteris històrics que tenen o han tingut alguna relació amb els territoris. Sota la seva direcció, Pyrenaeus Ensemble presentarà aquesta producció basada en la col·lecció dels quatre concerts per a violí, cordes i continu, que Vivaldi va escriure cap al 1723.

Per facilitar l’accés a l’emplaçament del concert, l’organització posarà al servei dels assistents un servei de naveta des de l’aparcament del restaurant Camp del Ser­rat fins al llac.

Les entrades es poden adquirir anticipadament per Internet a www.femap.cat o al lloc del concert mitja hora abans de l’inici de l’espectacle.

No és, però, l’única cita geogràficament propera del FeMAP durant la setmana. També hi ha prevista una sessió de gastrofilm, amb la projecció de la pel·lícula Mare Nostrum. Un concert. Un viatge de Michelle Brun & Stefan Haupt. Mentre es passa el film, també hi ha una degustació de productes locals. Se celebra avui a la Seu d’Urgell, en col·laboració amb la formatgeria Mas d’Erolas i Vins Carisma com a col·laboradors.

tracking