Reportatge

Rock evangèlic

Justin Bieber, Selena Gómez i Neymar són conspicus seguidors de l’església evangèlica australiana Hillell, un credo que té en el pop-rock una de les vies de propagació, amb una banda –Hillsong, és clar–, reconeguda als Grammy. La seva música arriba al Claror.

Rock evangèlic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dissabte 21 a les sis de la tarda a l’auditori lauredià es podrà sentir aquest missatge cristià que es revela a través de la contundència del rock, les melodies del pop. L’organització és a càrrec dels representants a Andorra de la Fraternitat Mundial d’Assemblees de Déu, una xarxa d’esglésies evangèliques d’arreu que engloben més de 70 milions de seguidors. Ho explica Juanma Jurado, portaveu de Hillell –“significa crit de lloança”, explica– al país i que no es veu implicat per primer cop en un projecte que lliga música i religiositat: també és un dels col·laboradors habituals del Canòlich Music Festival, que organitza el bisbat d’Urgell a la tardor i que sol atreure un bon gruix de joves dels països veïns (tot i que principalment de Catalunya). Arran del festival, per cert, Jurado també va impulsar la seva banda de música cristiana, Once, que ha participat en les últimes edicions.

El concert de dissabte vinent és una proposta que parteix des d’un col·lectiu que es reuneix cada diumenge a l’església de Santa Maria del Fener d’Andorra la Vella des de fa vuit mesos i que, assegura Jurado, està vivint un impuls d’ençà de fa poc temps.

Al si d’aquesta comunitat, amb arrels a Austràlia, es va formar una banda de rock, Hillsong, molt reconeguda en el seu àmbit. Fins i tot als Grammy: el certamen va instaurar el 2015 el guardó per reconèixer artistes en l’àmbit de la música cristiana, un corrent potser no mediàtic fora dels seus canals però sí molt massiu. Així, els australians –amb discogràfica pròpia– van rebre aquest premi en la més recent edició. La banda es va formar el 1988, quan va publicar un primer àlbum, Spirit and Truth. Des d’aleshores va créixer i es va convertir en una de les formacions de referència en la música cristiana.

Els australians van servir com a tronc del qual van sortir nombroses branques als diferents països on l’església té implantació, entre els quals Espanya. I és la banda barcelonina la que es presentarà dissabte vinent al Claror lauredià. Són músics professionals, dedicats exclusivament a aquesta tasca i pagats per les seves comunitats. Que són també les que sufraguen –en aquest cas, l’andorrana– les actuacions.

“Estic convençut que un dia podrem portar la banda australiana, jo sé que vindran, però ara mateix tenen tants compromisos que no és possible”, explica el responsable d’aquest esdeveniment. Qui destaca que, de totes maneres, “el que és important és que vindran a transmetre l’Evangeli a través de la música”, amb les cançons originals, algunes de les quals han versionat en castellà o català. “Del que es tracta és de canalitzar el talent cap a l’Evangeli”, insisteix.

tracking