Espectacles

Els Racons d'estiu lauredians posen en escena una dotzena de joves artistes del país

Els Racons d'estiu lauredians posen en escena una dotzena de joves artistes del país

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De Natàlia Garrido i Cristina Pericas, dues joves actrius lauredianes, va sorgir l’any passat la iniciativa d’oferir propostes de microteatre: espectacles de petit format que surten a l’encontre del públic, perquè el seu espai no són els escenaris a l’ús sinó indrets menys habituals. La resposta va ser tan inesperadament bona –amb llista d’espera per al públic que no hi cabia– que van ampliar, emparades per l’Escena Nacional d’Andorra. Enguany, tornen per la porta gran, com un dels plats forts dels Vespres d’estiu lauredians, que dispersen els escenaris i, sota el títol Racons d’estiu, els porten per Aixirivall –avui–, Auvinyà i Nagol.

La iniciativa de Garrido i Pericas vol atansar el teatre al públic i donar a conèixer espais, però també donar l’oportunitat als joves artistes de posar-se davant del públic. En aquesta ocasió seran quasi una dotzena d’actors, músics i un ballarí, els que protagonitzaran les tres nits de Racons. “És el que preteníem inicialment, donar sortida a gent que està fent coses, tant aquí com a fora”, explica Garrido.

Aquesta nit la proposta inclou una breu peça de dansa, Odissea: els passos perduts, protagonitzada per Borja Fernández Vilaplana (que la va estrenar a Lisboa); una petita peça teatral, Les molt il·lustres –amb Meritxell Díaz i Elena Santiago, dues actrius novelles del país– i un concert de petit format ,a càrrec de Dolce Corda. Els tres espectacles s’emmarquen en una visita per Aixirivall, tota ella teatralitzada, amb un fil argumental que parteix de la troballa del manuscrit de Boris III.

“És una altra manera de fer teatre, més íntim, també més poètic, amb els espectadors a un pam de tu mentre actues”, apunta Garrido, amb expectatives que la nova edició obtingui el mateix ressò.

tracking