TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Música

Claudi Arimany torna al cicle Música, romànic i solidaritat

Amb un repertori de ‘divertimentos’ dels grans compositors clàssics

Claudi Arimany torna al cicle Música, romànic i solidaritat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Claudi Arimany (Granollers, 1955), un dels flautistes més reputats de l’actualitat, torna al cicle Música, romànic i solidaritat. L’any passat el va tancar i enguany protagonitza el concert d’obertura, cita que serveix també per inaugurar les Nits d’estiu als museus. Serà a Sant Cristòfol d’Anyós (21 hores) i, com en la primera edició del cicle, en benefici de la Fundació Ibo-Àfrica, que treballa impulsant projectes de desenvolupament a l’illa de Moçambic que li dona nom.

Arimany compareix enguany acompanyat per Cristian Chivuivan (violí) i Magdalena Cristea (violoncel) per interpretar un repertori integrat per “música de divertimento”, segons explica el flautista. Composicions escrites per tocar als salons, per entretenir les famílies reunides a casa. Però escrites “pels clàssics dels clàssics”, puntualitza, és a dir, Bach, Haydn i Mozart. Per això mateix és també un programa exigent, amb exigències virtuosístiques. “Però el que he volgut bàsicament és que el públic s’ho passi bé, que en gaudeixi, que passi una bona estona amb obres no gaire complicades i amenes”, puntualitza l’intèrpret.

Arimany es mostra molt satisfet amb l’oportunitat de tornar a tocar en aquest cicle, que aprofita les petites esglésies romàniques com a escenaris. “M’agrada molt tocar-hi, és molt diferent del que passa en un gran auditori, on estàs a cinc metres de la primera fila i potser a dos-cents dels espectadors de l’última”. Aquí “se sent respirar el públic” i l’ambient de comunió és ben diferent.

El cicle continuarà el 5 de juliol vinent a Sant Miquel d’Engolasters, amb la violinista Lisa Jacobs, i acabarà el dia 19, a Sant Martí de la Cortinada, amb Carolina Bartumeu (violoncel) i Sílvia Nogales (guitarra).

tracking