associacions

El Centre de la Cultura Catalana, alleujat amb 16.000 euros a la mà

L’entitat ha cobrat aquesta setmana la subvenció de la Generalitat que havia quedat pendent per l’aplicació del 155

El Centre de la Cultura Catalana, alleujat amb 16.000 euros a la mà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Ha estat un alliberament, estem tots molt contents.” Teresa Cabanas, presidenta del Centre de la Cultura Catalana, mostra l’alliberament que senten els membres de l’entitat en haver rebut, per fi i després de vuit mesos d’espera, la subvenció de la Generalitat de Catalunya que els permet funcionar. 16.000 euros, corresponents al període d’octubre del 2016 a setembre del 2017 i, per tant, al pagament de les activitats ja realitzades. És a dir, uns diners que els permetran fer front a alguns deutes pendents –“la gent s’ha portat prou bé, ha estat molt comprensiva”– i encara els queda una part, uns 7.000 euros.

Aquesta quantitat serà el matalàs amb el qual iniciar a fer activitats. Començant pels actes d’avui, revetlla de Sant Joan: els monitors d’AINA ja van poder sortir a buscar la flama del Canigó, que arriba avui a la una de la tarda a Ordino –la parròquia amfitriona en aquesta ocasió– i a la tarda es repartirà en el tradicional acte a Casa de la Vall. Han pogut fer les samarretes i hi haurà coca, moscatell i el que demana la revetlla. Els diners han arribat a temps però també és cert, puntualitza Cabanas, que el Sant Joan s’hauria fet de totes, totes, “ja ens hauríem inventat alguna cosa, i molt agraïts perquè als subministradors no els havíem pogut pagar encara” i tot i així no els van deixar penjats.

Aquest episodi, considera la presidenta del CCC, “l’hem d’anar ja oblidant i confiar que no es tornarà a repetir”. Ara, adverteix, és l’hora de centrar-se en les activitats que han de programar. Ja sense gaire temps si volen accedir a la propera convocatòria dels ajuts –són els que atorga el departament d’Exteriors, aproximadament un milió d’euros, que es reparteixen entre tots els casals catalans a l’estranger–, que sortirà durant la primera quinzena de juliol.

Que des de la Generalitat catalana els hagin confirmat que hi haurà convocatòria és “una bona notícia”.

Sense concurs, però algun acte

També els obliga a posar-se les piles per pensar quines accions programar: com en les edicions precedents cobreix les activitats realitzades fins a la tardor, així que disposen de tres mesos, i que no són precisament els que habitualment ocupaven el gruix de la seva programació.

El que queda descartat enguany és el certamen Carles Sabater, confirma Cabanas. No hi hauria temps material per obrir la convocatòria i celebrar-lo. “Però sí que intentarem idear algun esdeveniment que porti el seu nom perquè no quedi aquest buit”, indica la responsable de l’entitat. I la intenció passa perquè només sigui un lapse d’un any i el certamen es torni a viure amb normalitat l’any vinent.

Però fins a la reunió de dimecres de la setmana vinent no poden avançar quin tipus d’activitats se’ls acudiran.

Escaldats

Si una cosa tenen segura, puntualitza Cabanas –i en això coincideix amb la resta de casals que s’han vist afectats pel retard–, és que no programaran activitats que després corrin el risc de no poder pagar, així que no estiraran més enllà del que els permetin els diners restants de la subvenció que acaben de cobrar. “Tots ja estem escaldats.”

tracking