Música

Efecto Pasillo actua a la festa major d'Escaldes, on tornen Els Catarres

Les dues formacions compareixen amb nou disc sota el braç: ‘Tots els meus principis’ la banda catalana i ‘Barrio las banderas’ els canaris

Efecto Pasillo actua a la festa major d'Escaldes, on tornen Els Catarres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Doble plat fort a la festa major escaldenca, en un any de commemoracions: tornen Els Catarres, programats per a la nit del 26, i Efecto Pasillo, una de les formacions juvenils més en auge del moment al panorama del pop comercial espanyol, que s’encarregarà d’acomiadar el programa, el 27. “Hem apostat per bandes que ja han demostrat ser un èxit”, explica la presidenta de la Unió Pro-Turisme (UPT), Dolors Artuñedo.

Cridar el públic més jove ha estat el principi bàsic de la programació d’enguany, hi afegeix, atenent també a les seves peticions: per respondre a les expectatives dels més joves hi haurà una festa dels colors (Holi Party) que servirà per obrir els actes festius. Una novetat a Escaldes, recalca Artuñedo. Encara que la programació de la festa major no trencarà amb la filosofia de l’anterior junta directiva de la UPT. També es manté el pressupost, al voltant dels 100.000 euros; el concert que faran a més a més pretenen sufragar-lo amb aportacions de patrocinadors i publicitat.

El programa festiu, que acabaran de donar a conèixer després de la revetlla de Sant Joan, inclou l’habitual ventall d’orquestres que amenitzaran les nits de ball al Prat del Roure: Rosaleda, Principal de la Bisbal i sobretot Maravella, que porta quaranta anys, tota la vida de la parròquia, assistint a la cita, recorda la presidenta de la Unió Pro-Turisme. Els concerts juvenils, com en anys anteriors, es faran a l’aparcament del carrer dels Veedors a partir de les onze de la nit.

Dues bandes que repeteixen

Tant els catalans com Efecto Pasillo són dues formacions que ja han passat amb anterioritat pel país. Els canaris van protagonitzar el concert de la revetlla de Sant Joan a Encamp el 2015. Encara que Els Catarres els guanyen per golejada, perquè abans d’ater­rar a Escaldes en aquesta edició ja havien passat per diferents par­ròquies, l’escaldenca inclosa.

Efecto Pasillo, una d’aquelles bandes que ha aconseguit col·locar-se als primers llocs dels rànkings de música comercial a Espanya, arriba enmig de la gira de presentació del nou disc, Barrio las banderas, un àlbum ambiciós amb el qual confien ampliar les seves fronteres.

Els Catarres també arriben amb nou disc, Tots els meus principis, una nova dosi del pop-folk divertit que els ha caracteritzat des del Jennifer del 2011.

Efecto Pasillo actua a la festa major d'Escaldes, on tornen Els Catarres

tracking