Reportatge

Sis escenaris i més de 300 músics al festival Jambo

“Això és molt bèstia. Sis escenaris, més de tres-cents músics... Si ho veiéssim en un altre lloc fliparíem.” I aquí? Doncs sembla que el Jambo Street Festival sí és profeta a casa seva, per la resposta del públic i perquè, miracle, va fent camí i ja compleix cinc edicions.

Sis escenaris i més de 300 músics al festival JamboTony Lara / Comú d'Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Martín Blanco, que en aquesta aposta per la transversalitat que es diria ara suma la música –com a bateria de Four Flags– a la il·lustració, l’escriptura, l’edició i la competició per anar a la Biennal d’art de Venècia, és qui adjudica la qualitat de “bestial” al festival impulsat per Toni Colom i Oriol Vilella, que ahir començava a desplegar-se pels racons del centre històric d’Andorra la Vella. Amb cert risc que la pluja ho engegués tot a rodar i la forta competència d’un Mundial de futbol televisat però moltes expectatives i unes places força animades des del minut zero.

El Jambo d’enguany havia escalfat ja motors dijous a la nit: vetllada d’autocine amb la projecció de Grease, emblemàtic musical que compleix quaranta anys. “Vam començar ja superant les expectatives”, assegurava ahir al vespre Colom tot recordant la nit anterior: com es va omplir l’aforament deixant vehicles fora i com els assistents van gaudir sortint dels cotxes per ballar les molt conegudes cançons de la pel·lícula. Alguns, disfressats; d’altres, amb automòbils dels cinquanta; fins i tot entre els assistents hi havia visitants arribats de Barcelona i Castelló, es va congratular el cor­responsable de l’organització, gràcies a la promoció que han aconseguit fer frontera enfora.

Els músics, atrafegats com estaven tot just abans de començar a ocupar els escenaris, es mostraven molt satisfets a priori. “Està molt bé, molt bé, espero que es consolidi perquè és una molt bona iniciativa, cal molta música al carrer, sobretot música al carrer”, deia Òscar Llauradó a la placeta de Sant Esteve, on acompanyaria Ismael González, amb un altre dels Llauradó –Jaume, dels veterans de V Columna– també al costat. “És el que fa falta, donar molta vidilla”, coincidia aquest últim, molt satisfet també amb el fet que enguany l’organització s’hagi esforçat per portar programadors. De moment, de les comarques properes, sobretot del Pirineu, va explicar Colom. “Els oferim veure gent que d’altra manera no tindrien oportunitat de conèixer perquè no estan en els circuits.”

El Jambo ofereix en aquesta edició al voltant de quaranta propostes musicals. Avui, amb iniciatives insòlites, com la de posar a ballar els cinc esbarts del país a l’hora i, a sobre, les seves músiques habituals però traslladades a la sonoritat pop. “Aquí tot el que convidem ofereix quelcom de novedós, d’especial.”

Sis escenaris i més de 300 músics al festival Jambo

tracking