Art

Marc Chagall estiueja a Escaldes

El Centre d’Art inaugurarà a final de mes una mostra centrada en els gravats que el pintor bielorús va fer per il·lustrar la Bíblia

Marc Chagall estiueja a Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marc Chagall (1887-1985), un dels tòtems de l’art del segle XX i un d’aquells noms que atreuen el públic allà on exposi, farà estada al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) durant aquest estiu. El pintor d’origen bielorús –tot i que després es va nacionalitzar francès– va ser un dels autors més prolífics en obra gràfica i serà en aquest vessant que comparegui a l’equipament escaldenc, amb les il·lustracions de la Bíblia que va realitzar entre els anys 1958 i 1960.

Aquest univers pictòric, personal i inclassificable, pel qual ha estat etiquetat en alguna ocasió com el Picasso jueu, completa l’oferta artística de la parròquia que, coincidint amb la celebració del seu quarantè aniversari, també va anunciar la presència de les escultures de gran format de l’espanyol Jordi Díez, en un itinerari que recorrerà diferents punts de la parròquia i arribarà a la zona alta, on es donarà la mà, per cert, amb un altre dels pols d’atracció de l’estiu artístic: la mostra que Art al Roc, la sala d’exposicions del Govern, consagra al també molt icònic Alexander Calder, amb una sèrie de guaixos que permeten resseguir la seva trajectòria, presidits per The Red Crescent, una de les escultures mòbils que el van fer cèlebre.

Tornant a Chagall, la mostra obrirà les portes a final de mes –un cop s’acomiadi la de treballs escolars que, al voltant del romànic, van fer els alumnes del col·legi María Moliner–. Un esforç per donar vitalitat al triangle cultural que conformen els dos equipaments esmentats i el Museu Carmen Thyssen Andorra, que fins al setembre vinent acull una nova selecció d’obres de la col·lecció de la baronessa, un grapat més de noms importants en la història de l’art, amb Paul Gauguin en cap.

Escultures d’acer inoxidable

La parròquia recupera la tradició de portar l’escultura de gran format al carrer, en aquesta ocasió amb les peces d’acer inoxidable de Jordi Díez Fernández (Valladolid, 1966).

Les obres arribaran a principi de juliol i es quedaran fins a final de setembre. Cap d’elles, però, no serà adquirida, va assegurar el conseller de Cultura, Salomó Benchluch, qui també va explicar que les obres a l’eix comercial condicionaran el recorregut, de tal manera que la major part se situaran a la part alta. El treball escultòric de l’espanyol gira temàticament al voltant de la figura humana.

Marc Chagall estiueja a Escaldes

tracking