Patrimoni

Cultura estudia amb Canillo instal·lar un tancat per protegir el roc de les Bruixes

Cultura estudia amb Canillo instal·lar un tancat per protegir el roc de les Bruixes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou capítol en el serial informatiu al voltant del roc de les Bruixes de Prats que va començar amb l’amenaça de Cultura de sancionar un arqueòleg per difondre la ubicació del conjunt. Fonts de Govern confirmen que hi ha “converses” entre la ministra, Olga Gelabert, i el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, per trobar una solució per protegir el bé. La solució que s’albira en principi passaria per instal·lar un tancat.

Des del ministeri, però també segons es desprenia de les declaracions del cònsol canillenc dilluns, consideren que és urgent sobretot ara que, amb la polseguera aixecada per la polèmica, hi ha més gent que mai interessada a visitar el bé.

De fet, l’arqueòleg comminat a deixar de fer-ne difusió, Gerard Remolins, convoca una nova visita guiada al conjunt de gravats rupestres per al proper dia 21, dijous, que coincidirà amb el solstici d’estiu, com en anys anteriors. Un grup per al qual ja ha començat a rebre inscripcions i que enguany podria fer el ple: l’arqueòleg estima en unes 20 o 25 persones les assumibles, no sols per oferir una visita de qualitat, sinó sobretot, per evitar cap perjudici al bé. Govern no interferirà, perquè considera que una visita amb guia professional no suposa cap risc. Encara que enguany no té constància de cap sol·licitud. Qüestió a la qual Remolins matisa que no li cal perquè és un lloc obert.

Pel que fa a la solució que ara es valora, d’instal·lar una tanca per protegir el conjunt, ho considera “bé, coherent”, encara que “una llàstima per a l’entorn”. I valora també positivament la posició del comú de Canillo: “ens alegra que el comú aposti per una difusió activa i acompanyada del patrimoni”.

tracking