reportatge

Un 'Solo' de festival

El moviment és lent i tímid, però el cinema fet a Andorra o amb participació del país, comença a fer-se visible frontera enfora. A curts amb ampli recorregut s’hi afegeix ‘Solo’, coproducció d’Imminent, que obre la 46a edició del Festival Internacional d’Osca.

Un 'Solo' de festival

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Solo, film dirigit per Hugo Stuven i amb el lleidatà afincat a Andorra Josep Pozo com a un dels productors executius, va obrir anit el Festival Internacional de cine d’Osca. Una vetllada durant la qual la coprotagonista, Aura Garrido (comparteix elenc amb Alain Hernández) va rebre el premi Ciudad de Huesca per la seva trajectòria en el món del cinema i la televisió. Pozo es va desplaçar a la ciutat aragonesa per estar present en l’acte de lliurament del premi i projecció d’una cinta que, va explicar al Diari, estan intentant que arribi a Andorra a finals de juliol o principis del mes d’agost, “però no podem assegurar res de moment”. La producció arribarà a les pantalles comercials espanyoles, distribuïda per Filmax, la setmana del 3 d’agost.

El film, que es va estrenar en el marc del Festival de Màlaga, narra la història real d’Álvaro Vizcaíno, un surfista espanyol de 35 anys que va lluitar per sobreviure durant 48 hores, amb el maluc fracturat en tres parts i una terrible ferida oberta a la mà, en patir un accident i caure per un penya-segat a Fuerteventura.

La història, va explicar recentment Pozo, el va colpir fins a tal punt que va decidir rodar un documental sobre la peripècia del surfista i empresari. El projecte, que es titularà Beyond, es començarà a rodar en els escenaris naturals dels fets a partir del pròxim mes d’oc- tubre.

La col·laboració entre Pozo i Stuven (fill del realitzador de televisió d’origen xilè que es va fer molt popular a la televisió espanyola de les dècades dels vuitanta i noranta) continuarà a partir d’aquest primer projecte. Serà el mateix director qui es posi al capdavant de la telesèrie que Pozo té previst rodar, una producció per a la qual va mantenir contactes –inicialment favorables, semblaria– amb l’actor Lluís Homar. Una història al voltant d’un detectiu ja de volta de tot a la vida i que inicialment s’havia de dir El país de les ombres, però que finalment –amb el guió ja enllestit– sembla que adoptarà el títol de Bunker. El projecte compta amb una de les subvencions atorgades per Cultura enguany, uns 10.600 euros.

tracking