x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Patrimoni

Cultura amenaça amb sancions per fer difusió del roc de les Bruixes

Adverteix l’arqueòleg Gerard Remolins que ha de retirar d’Internet la informació que permet localitzar el jaciment
La directora general del ministeri de Cultura, Montserrat Planelles, va remetre una carta certificada a l’arqueòleg Gerard Remolins per comminar-lo que retiri d’Internet informació referent al roc de les Bruixes de Prats, en particular les dades que permeten localitzar-lo. Dona un termini de quinze dies per “eliminar les informacions que hagueu pogut donar” sobre el jaciment, i adverteix que, en cas contrari, “l’Administració es veurà obligada a obrir-vos un expedient sancionador”.
En el text, Planelles argumenta que el 1995 el comú de Canillo havia senyalitzat el camí d’accés “i immediatament van aparèixer els primers grafits” sobre el bé, declarat d’interès cultural,
  • #9 Bogotis
    (07/06/18 15:16)

    Ha de ser molt frustrant per tots aquells i totes aquelles que fanfarronegen públicament dient voler ficar a lloc al Gerard Remolins i que en canvi sigui aquest el que els fiqui a lloc demostrant la seva poca professionalitat. Que irònic!

    Respondre
  • #8 Meritxell
    (05/06/18 18:43)

    A la Viquipèdia també li han enviat una carta certificada?

    Respondre
  • #7 No a la censura
    (05/06/18 17:56)

    No s'atreviran a iniciar l'expedient sancionador, perquè la Llei diu ben clar que la difusió del patrimoni és un objectiu a promoure, no pas a evitar. El ministeri fa una interpretació de la llei a la seva conveniència, a l'estil espanyol. És evident que el sancionat guanyaria després qualsevol procés administratiu o judicial i ridiculitzaria al Govern. Hi ha l'excepció dels espais clarament privats i no oberts al públic, i aquest no és el cas, ja que és un lloc accessible. Si volen protegir el roc de les Bruixes, que el protegeixin físicament amb un vidre, dedicant-hi els calerons necessaris, que ja seria hora, i no pas amenaçant a un científic que no fa res més que la seva feina de divulgació.

    Respondre
  • #6 Josep
    (05/06/18 16:31)

    Andreu va dir..
    Andreu, que jo sapiga els nens de bona familia no difonen veritablement coneixement com en Gerard Remolins: es passegen amb cotxes lluents sense aportar res a la societat. I aquí a Andorra en tenim molts. Dir aixo del Gerard es Pixar forma del test. Esta total el día regirant tierra pero aportar coneixement. I si, et dono la rao que si de bona familia es, l hi han donat una educacio formal que ARA serveix.

    Respondre
  • #5 Josep
    (05/06/18 14:36)

    Fàcil: que el ministeri hi faci un tancat

    Respondre
  • #4 ciutadana
    (05/06/18 12:03)

    n'hi ha d'altres que en fan difusió.... i ningú els hi diu res... al contrari surten per la tele passant una pedra per als gravats com si res...

    Respondre
  • #3 The Observer
    (05/06/18 11:11)

    Enhorabona a la Sra.Planelles per la seva magnífica iniciativa. A hores d'ara tots aquells que han volgut ja s'han descarregat el trajecte als seus dispositius.
    Tant difícil es fer una trucada telefònica per demanar que s'elimini aquesta informació de la xarxa?
    Realment la burrocràcia acabarà amb aquest país 

    Respondre
  • #2 juràsec
    (05/06/18 10:47)

    ostres, i cap ministeri u institució pot actuar d´ofici i fer el mateix amb les meves dades que han difós per internete per deixar-me ben fosa...també soc un jaci-ment arques-i-lògica també.

    Respondre
  • #1 Andreu
    (05/06/18 08:24)

    Nen de bona família que no accepta que li diguin que no? Si fos més sensible comprendria que posa en risc el patrimoni. Semblen els de les CUP, tirant pel dret si o si. Por que yo lo valgo. 

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts