música

L'ONCA torna a fusionar-se amb Blaumut en un concert a Sant Cugat

Sols està prevista l’actuació el 20 d’octubre a la ciutat catalana i no repetiran a Andorra

L'ONCA torna a fusionar-se amb Blaumut en un concert a Sant CugatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ONCA recupera –parcialment, perquè introduiran novetats– la producció que van protagonitzar amb Blaumut l’octubre del 2016 a l’Auditori Nacional en un nou concert que oferiran el 29 d’octubre al Teatre Auditori de Sant Cugat. Repetiran alguns dels temes que ja van interpretar plegats en aquella ocasió i n’introduiran de nous perquè des d’aleshores la banda catalana ha publicat un tercer disc: Equilibri. El que no està previst, segons indiquen des de l’orquestra nacional, és que la producció torni a passar per Andorra. Si més no de moment.

L’actuació a la ciutat catalana s’emmarca en el conveni de col·laboració entre la Fundació ONCA i el teatre vallesà i forma part de la temporada 2018-2019. Blaumut i l’ONCA es reuneixen de nou per fusionar el so més característic de les dues formacions, on les cordes són el nexe natural de connexió. El quintet Blaumut, que compta amb un violí i un violoncel, elements característics d’aquest grup musical, estarà acompanyat per onze músics de la formació clàssica andorrana. El so de les cordes es mesclarà amb el timbre d’un dels grups de més renom del panorama musical català. Les cançons interpretades en aquest nou format s’elevaran i s’expandiran en una sonoritat entre el pop-folk i la música clàssica.

Blaumut presenta el tercer disc d’estudi, Equilibri, produït per Marc Parrot i editat per Música Global. Després de El turista i El primer arbre del bosc, aquesta nova obra és un pas més en la car­rera d’un grup que ha aconseguit donar vida a un univers propi, marcat per unes lletres emotives, dotades d’una forta càrrega evocadora.

tracking