x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Què fem?

Lavaill dialoga amb les llegendes

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país
Lavaill dialoga amb les llegendes

Lavaill dialoga amb les llegendes

Lavaill dialoga amb les llegendes

Actualitzada 22/05/2018 a les 07:02
LA PROPOSTA DEL DIA:

-'LAVAILL DIALOGA AMB LES LLEGENDES'
Treball al voltant de mites i llegendes fundadores dels pobles dels Pirineus. Amb la performance El mite de l’Os, Philippe Lavaill, escultor català nascut a la Catalunya Nord i establert al nucli de Bescaran, vol convidar el públic a pensar sobre els mites fundacionals dels llocs on vivim, que molt sovint estan lligats als animals. Per a l’artista, l’escultura basteix un pont entre la tradició oral i escrita i la persistència d’un bestiari fantàstic al nostre món contemporani. El treball, realitzat amb fusta, bois flotté i paper maixé, recorda celebracions populars al país, concretament a Encamp, amb el Ball de l’Ossa, però també al Pirineu.


XERRADES:

-'NEGOCIS I IMMIGRACIÓ'
Porta’t bé amb els teus veïns. Xarxes personals dels emprenedors immigrants a Andorra, conferència de Judith Pamplona. La xerrada, basada en la tesi doctoral presentada el setembre del 2017, gira entorn dels negocis existents a Andorra regentats per immigrants. El principal objectiu de la investigació és observar la incidència que tenen les diferents particularitats del context andorrà (la legislació, la mida reduïda del país o l’estructura social) en la creació de les xarxes de contactes dels emprenedors immigrants a Andorra i dels emprenedors andorrans.

Centre cultural La Llacuna
(20 h)

Andorra la Vella.

EXPOSICIONS:

-'AGUSTÍ RÍOS'
Exposició pictòrica de l’artista encampadà Agustí Ríos. Aquesta vegada l’artista sorprèn amb una mostra que recull bodegons realitzats en oli i aquarel·la, que escapen dels paisatges d’Andor­ra i l’art romànic a què ens té acostumats.

Sala d’exposicions del comú d’Encamp
Horaris: de dilluns a dijous de 8 a 17 hores, i els divendres de 8 a 15 hores.
Fins al 8 de juny

-'EL ROMÀNIC, SEGONS ELS ESCOLARS'
Debuta l’exposició itinerant que recull treballs, fins a una setantena, realitzats per alumnes del col·legi María Moliner en el marc d’un projecte artístic desenvolupat conjuntament a totes les etapes educatives amb l’objectiu que els infants i joves coneguin millor el patrimoni artístic i arquitectònic romànic que conserva el país. La mostra es podrà veure posteriorment al Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria. Després es traslladarà al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany.
Vestíbul de la Llacuna
Andorra la Vella.

-'JAMES KIRKUP'
En el marc de les activitats organitzades per celebrar l’Any Europeu del Patrimoni, el ministeri de Cultura organitza l’exposició James Kirkup (South-Shields, 1918 - Encamp, 2009), en homenatge a l’autor de poemaris com An Island in the Sky, dedicat a Andorra. Kirkup, que va viure a Encamp durant dues dècades, va ser poeta, traductor i col·laborador habitual en diaris britànics, on va destacar com a autor d’obituaris de personatges cèlebres. Durant anys va exercir com a professor universitari al Japó, fet que es reflecteix en les seves creacions poètiques, tant en la forma com en el fons. La mostra consta de dues parts: al vestíbul del Consell hi ha unes vitrines on s’exhibiran objectes de la seva vida quotidiana, especialment exemplars de la seva biblioteca; a la plaça davant l’edifici s’instal·len plafons recordant la seva biografia. El comú d’Encamp ha cedit material bibliogràfic per exposar i documentar la mostra.
Consell General
Andorra la Vella.
Horaris: de dilluns a divendres, de 9 a 17 hores.
Fins al 22 de juny.

-'BOIX, TESTIMONI DE L'HORROR NAZI'
Primera exposició retrospectiva del fotògraf català Francesc Boix Campo (Barcelona 1920 - París, 1951), que en mostra la vida i la professió. La memòria gràfica d’una vida curta però intensa que informa sense indiferència, amb una Kodak o una Leica. Boix es trobà entre els soldats i la població civil que, després de la desfeta republicana, cercaven refugi a l’altra banda dels Pirineus, fins que fou enrolat en la 28a Companyia de Treballadors Estrangers, on caigué presoner dels alemanys el juny del 1940. Fou l’avantsala del seu camí cap al camp de Mauthausen, on es va convertir en testimoni i documentalista dels horrors nazis.
El centre d’art escaldenc desplega l’obra del fotògraf català.

-‘L’ART DE JORDI BERNET’
Una petita gran mostra de l’obra de Jordi Bernet: il·lustracions, esbossos i dibuixos sobre els personatges, temes i ambients que ha creat gràficament durant al seva dilatada carrera professional. Aquesta exposició recor­re totes les etapes i els estils de la seva obra, de Kraken a Sarvan, passant per Torpedo, Clara de Noche, Custer o Tex. L’art de Jordi Bernet és senzillament únic. Jordi Bernet va començar la seva carrera, el 1960, a Bruguera, seguint els passos del seu pare i des de llavors ha col·laborat a totes les revistes mítiques de còmic com Cimoc, 1984, Metropol, Totem o Creepy. L’any 1982 es fa càrrec d’una de les sèries més famoses del còmic, amb el guionista Enrique Sánchez Abulí, Torpedo 1936 i el seu emblemàtic personatge Luca Torelli.
Museu del Còmic Plaça de les Fontetes. La Massana.
Horaris: de dimarts a divendres de 15 h a 18 h. Dissabte de 15 h a 19 hores. Fins al 2 de juny.

-'ROSA MUJAL'
Dibuix i literatura, traços i paraules, conformen el nou projecte artisticoliterari que protagonitza Rosa Mujal, acompanyada per Girasol Blanco. Mujal mostra els esbossos d’aquesta producció conjunta que gira al voltant de les relacions entre mares i fills, a través de la pintura i la literatura. Blanco escriu els textos –“dels teus cabells agafo la vida”– que serveixen a Mujal com a punt de partida de les seves creacions pictòriques, que no són, puntualitza la pintora, il·lustracions. El projecte complert, a finals d’any.
AnyósPark
La Massana.

-'LA CASA ROSSELL. UNA MIRADA INTERIOR
Documentada des del segle XV, la Casa Rossell d’Ordino és una de les més importants d’Andor­ra, ja sigui des del punt de vista econòmic com des del polític. L’exposició recull alguns dels objectes que mostren com vivia la família, des de la biblioteca a estris quotidians. Com cada dissabte, l’exposició es completa amb un recorregut pels indrets de la parròquia més relacionats amb la família. A partir de les 11 del matí. Cal fer reserva prèvia.
Era del Raser. Baixos del Museu Postal
Ordino.

-‘ALLÉS ET VENUES’
Amb Allées et venues. Gauguin i quatre segles de camins en l’art, el nou equipament escaldenc presenta la segona exposició, un recull de 22 obres per fer una ullada panoràmica a 400 anys en la història de l’art a partir de les teles de la col·lecció de Carmen Cervera. Són 22 paisatges que comparteixen mateix eix vertebrador: el camí, com a element físic i com a símbol de recorregut i trajecte. Les teles formen un calidoscopi des d’on es podran observar diferents tècniques, visions del món i maneres de fer: pintura holandesa, italiana, francesa, alemanya, americana i catalana, entre d’altres. També diferents estils, des de les vedute de Canaletto, fins al costumisme americà, passant pel modernisme, impressionisme, post impressionisme i l’expressionisme, amb figures immortals de la història de l’art com Gauguin, Pissarro, Cannaletto, Birch, Heckel, Münter o Nolde.
Museu Carmen Thyssen Andorra
Escaldes-Engordany.
Horaris: de dimarts a dissabte de les 10 a les 19 hores. Diumenges, de 10 a 14 hores.
Fins al 10 de setembre.
Fins al setembre del 2018.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts