debat

Polèmica per la manifestació política al xou de Pepa Plana

Va projectar el lema ‘Llibertat presos polítics’ en acabar l’espectacle

Polèmica per la manifestació política al xou de Pepa PlanaCOMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Continua oberta la polèmica al voltant de la projecció amb què Pepa Plana va acomiadar l’espectacle Paradís pintat al Comunal: en acabar el xou i les sortides per saludar i rebre els aplaudiments, sobre una pantalla es va llegir la frase Llibertat presos polítics. Una manifestació de caire polític que alguns espectadors van considerar inapropiada en el marc del Festival de pallasses, un esdeveniment que organitza el comú d’Andorra la Vella i que se celebra en un espai públic, el teatre Comunal. Les queixes i crítiques d’aquells que es van sentir molestos continuen fent-se públiques a les xarxes socials i en converses de carrer.

Des del comú, el cònsol menor i conseller de Cultura, Marc Pons, va explicar que la corporació no havia estat informada prèviament per Plana –també directora artística del festival–. De totes maneres, va matisar, és una qüestió difícil de gestionar perquè “nosaltres tampoc no som ningú per dir a l’artista el que pot dir o no sobre l’escenari”, va recordar. En cas contrari, probablement la situació es giraria i del que s’estaria parlant és de censura. “No vam parlar amb la Pepa i no m’hi poso perquè es tracta de la llibertat d’expressió.” Tot i que, admet, “és cert que es tractava d’un espectacle i situació amb què no tenia res a veure”. Però a posteriori la pallassa catalana sí els va dir que es tracta d’una projecció que afegeix al final de tots els espectacles, els faci on els faci.

Pons va argumentar que “és com quan fem actes amb una ciutat germana de Catalunya i els participants venen amb el llaç groc: cadascú és lliure de manifestar-se”.

tracking