cine

La “incertesa política” obliga a suspendre enguany el Picurt

La “incertesa política” obliga a suspendre enguany el Picurt

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Picurt, la Mostra de cinema de muntanya dels Pirineus, no se celebrarà aquest estiu en espera de temps polítics millors. El certamen, que s’ha celebrat de manera ininterrompuda durant els últims onze anys, no té enguany “els ajuts econòmics necessaris” per tirar-lo endavant. Ho va explicar la directora de Picurt, Montserrat Guiu, en apuntar que “la situació política actual d’incertesa” ha portat els organitzadors a acordar aquesta “parada tècnica”. No obstant això, “volem deixar clar que la nostra voluntat és que sigui una situació temporal”, va puntualitzar.

En aquest sentit, Guiu va afegir que “les administracions [bàsicament catalanes] ens han manifestat la incertesa de si podrem arribar a cobrar la subvenció d’edicions anteriors i no ens hem volgut arriscar per després, a última hora, haver de retallar el festival”. Una de les institucions que sí que havien manifestat voluntat de continuar és l’ajuntament de la Seu, que precisament l’edició passada va decidir duplicar la seva aportació, passant de 5.000 a 10.000 euros. L’alcalde, Albert Batalla, va indicar que “nosaltres ja havíem previst mantenir la mateixa subvenció del 2017”.

Els escenaris de Picurt de l’edició passada van ser la Seu d’Urgell, Artedó i Andorra, si bé en edicions anteriors també hi havia hagut actes a Alàs. Guiu va explicar que l’associació CEP (Cultura i Entorn del Pirineu), que s’encar­rega d’organitzar cada any l’extens calendari d’activitats culturals, “no està aturada”, i en aquest sentit va manifestar que el bloc de tallers a les escoles que es van iniciar l’any passat “es manté”. Va ser una de les principals novetats de l’última edició, en què prop de 400 alumnes de cinquè i sisè de primària dels centres educatius de la Seu van aprendre la tècnica de l’stop motion, un tipus d’animació que consisteix a capturar fotografies d’un objecte movent-lo entre fotografia i fotografia per després fer la impressió que l’objecte es mou.

tracking